web analytics

One Night Stand 2009: Zara

Reacties zijn gesloten

Onderhuidse spanning in de One Night Stand die aanstaande vrijdag 30 oktober om 22.50 uur op Nederland 2 wordt uitgezonden: Zara staat ineens voor de deur bij haar geschiedenisleraar, zoekt ze hulp of is ze er alleen om hem in te palmen?

Gijs (Marcel Hensema) is alleen thuis en aan het klussen, als ineens één van zijn leerlingen voor zijn deur staat. Na wat tranen en haar verhaal over een vader met losse handjes, ontfermt hij zich over Zara (Anna Raadsveld), maar probeert ook afstand te bewaren.

Point of view
Regisseur Anna van der Heide wist een Gouden Kalf in de wacht te slepen met haar korte film MissiePoo16, waarin een tienermeisje volwassenen om zich heen misleidt. In Zara lijkt ze ook dit point of view te kiezen, want we zijn als kijker op de hoogte van Zara’s stiekeme acties. Door bijvoorbeeld de telefoon zonder batterij, komt Zara’s dubbele agenda er ongenuanceerd dik bovenop te liggen.

Net als Gijs eindeloos wacht op de nooit gebelde tante, wachten wij op het moment dat het fout gaat, wat tergend langzaam komt. Uiteindelijk is alles grijs en niet zwart of wit. Zowel Gijs als Zara zit niet of goed of fout, en die ene zoen is ook wel weer goed te praten. De onderhuidse spanning die het begin veelbelovend maakt, lijkt weg te ebben in plaats van een kant te kiezen. Daardoor is het oordeel aan de kijker, maar ondanks de goede acteerprestaties, leren we de personages in die 40 minuten net niet goed genoeg kennen.

Waardering: ** half

Te zien: vrijdag 30 oktober, 22.50 uur, Nederland 2.