web analytics

Recensie: Mijn Marko (ONS 2011)

Reacties zijn gesloten

Mijn Marko van Sara Verweij is een sfeervol portret van zwalkende tieners, maar slaat verhaaltechnisch de plank volledig mis.

Vreemd
Esmée (Lisa Smit) is een vijftienjarig, ietwat stil en verlegen meisje. Ze woont alleen met haar moeder, die echter nooit thuis is. Via haar expressieve vriendin Ljilja (Isis Cabolet) leert ze de Bosnische Marko (Vanja Rukavina) kennen. Ze valt als een blok voor hem, maar al snel is duidelijk dat Marko iets te verbergen heeft en dat zijn relatie met Ljilja geen gewone is.

Ongeloofwaardig
Wat de personages precies drijft of bezighoudt blijft veelal vaag en onduidelijk in Mijn Marko, een van de One Night Stand films van 2011. Marko is ogenschijnlijk zachtaardig en lief tegen Esmée, maar lijkt eerder een koelbloedige loverboy die het vertrouwen van zijn nieuwe prooi beetje bij beetje probeert te winnen. Dat dit aan het einde van de film niet zo blijkt te zijn, is onbegrijpelijk en de uiteindelijke ontknoping naïef en ongeloofwaardig. Dat Esmée ondanks alles wat hij haar en Ljilja geflikt heeft bij hem blijft, evenzo. Het ontbreken van een gedegen achtergrond bij de personages en een aantal onverklaarbare keuzes in de voortgang van de plot, zijn hiervoor verantwoordelijk. En dat is jammer, want sfeervol en goed gespeeld is Mijn Marko wel.

Waardering: ** half

Te zien op: vrijdag 13 januari, 23.15 uur, Nederland 2.

Foto: Marco van Hal