web analytics

Recensie: Vlees

Reacties zijn gesloten

Drie op de kop hangende vrouwenlichamen zijn zo in beeld gebracht dat ze doen denken aan geslachte varkens. De poster van Vlees, tevens het openingsshot, is meteen het meest intrigerende beeld van de film. Al kort daarna ontspoort hij volledig.

Het openingsshot symboliseert hoe vrouwen in het verhaal als lustobject worden gezien door een slager. Hij houdt van seks tussen de kadavers, in de koelcel met zijn vrouw. Het slagersmeisje moet het filmen. Het mag geen verrassing zijn dat er zoete wraak genomen zal worden.

Het platte en simpele verhaal wordt in een artistiekerig jasje gestopt door de structuur van het verhaal volledig op zijn kop te gooien en dubbelrollen te gebruiken. Regisseursduo Seyferth en Nieuwenhuijs dachten zo een complexe vertelling te creëren, maar dat pakt potsierlijk uit.

De dialogen en het acteerwerk zijn beroerd en de film hangt aan elkaar van ongeloofwaardige situaties. Geen intrigerende beelden meer na het eerste shot. Slechts een serie aaneengeregen verwarrende en weerzinwekkende plaatjes.

Waardering: *

Vlees (2010)
Regie:
Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs
Scenario: Maartje Seyferth
Producent: Victor Nieuwenhuijs, Moskito Film, De Productie
Camera: Victor Nieuwenhuijs
Montage: Tarek, Vima Kara
Muziek: Willem Cramer
Cast: Titus Muizelaar, Nellie Benner, Kitty Courbois, Hugo Metsers, e.a.
Te zien vanaf: 4 november 2010