web analytics

Sing for Darfur

Reacties zijn gesloten
Darfur. Het is even in het nieuws, we storten geld en dan gaan we weer verder met ons eigen leven, alsof er niets aan de hand is. Maar het probleem blijft bestaan. Zo vond ook regisseur Johan Kramer, die besloot een film te maken over de situatie in Darfur.
 

Sing for Darfur speelt zich af in Barcelona, waar aan het eind van de dag een benefietconcert voor de slachtoffers van Darfur plaats zal gaan vinden. We volgen verschillende mensen die ieder op een eigen manier toeleven naar het concert, hun mening geven over Darfur, of er totaal niet mee bezig zijn.

 

Impact
Ondanks alle goede bedoelingen valt Sing for Darfur op vele fronten tegen. Doordat er tientallen personages de revue passeren – in de beperkte tijd van 78 minuten – word je nauwelijks echt iets wijzer. Als je net een beetje meer over een personage komt te weten, hopt Kramer alweer naar een ander, zonder terug te keren naar dat ene personage. Door dit gebrek aan binding met de personages heeft het – toch wel mooie – einde niet zo’n emotionele impact als het zou moeten hebben.

 

Bindende thema’s lijken er niet te zijn. De één keuvelt alleen maar over Darfur, de ander helemaal niet. Wat we nou precies met de film moeten, wat we van de personages moeten vinden en of we überhaupt iets van Darfur moeten vinden; het wordt met deze film niet veel duidelijker.

 

Waardering: * half

 

 
Sing for Darfur(2008)
Regie:
Johan Kramer
Scenario: Johan Kramer
Producent: Esther Udaeta
Camera: Wouter Westendorp en Lex Brand
Montage: Annelien van Wijnbergen
Met: Pep Armengol, Luci Lenox e.v.a.
Taal: Spaans, Engels en Nederlands
Duur van de film: 78 minuten / Zwart-Wit
Te zien vanaf: n.n.b.

  

Reacties zijn gesloten.