web analytics

Telefilm 2010: Lellebelle

Reacties zijn gesloten

Mischa Kamp maakte de afgelopen jaren vooral naam als regisseuse van de puike jeugdfilms Het Paard van Sinterklaas (2005) en Waar is het Paard van Sinterklaas? (2007). Nu regisseerde ze Lellebelle, een erotische telefilm voor tieners waarin expliciete naaktscènes niet worden geschuwd.

Lief
Sensatie gegarandeerd, want er zullen ongetwijfeld tere zieltjes worden geraakt bij het zien van neukende tieners en een enkele expliciete penetratie. De kracht van Lellebelle ligt echter in het feit dat de film de discussie die ongetwijfeld zal ontstaan op elke manier overstijgt. Kamp is erin geslaagd van de film, die op voorhand werd aangekondigd als een pornofilm, vooral een lief en meeslepend portret te maken van de 19-jarige Belle (sterk gespeeld door Anna Raadsveld), die voor het eerst in contact komt met seks en seksualiteit. Belle is een technisch begaafd violiste, maar heeft moeite gevoel in haar spel te leggen. Een belangrijke auditie in de grote stad, en de daarbij behorende (seksuele) escapades, brengen hier echter verandering in.

Taboes
Hoewel het uitgangspunt weinig origineel is en de thematiek al vaker naar het witte doek is vertaald, maakt Lellebelle indruk. Naast de solide regie van Kamp en het sterke spel van Raadsveld zijn hiervoor ook de sfeervolle muziek, pakkende cinematografie en de lichte toon van het scenario verantwoordelijk. De film balanceert vrolijk tussen diverse genres en verbeeldt taboes op een manier die de kijker eerder doet glimlachen dan verontwaardigen.  Lellebelle is niet alleen een lieve en dappere film, maar ook één die herkenbaar is en overtuigt.

Waardering: *** half

Op televisie: zaterdag 9 oktober, 22.00 uur, Nederland 3.

Foto: Bas Losekoot

4 gedachten over “Telefilm 2010: Lellebelle

  1. Er zit één ‘zeer’ expliciete penetratiescène in. Voor de rest wat naakt / seks waarbij je iets meer ziet dan de doorsnee erotische film, of evenveel.

Reacties zijn gesloten.