web analytics

Zadelpijn

Reacties zijn gesloten

In het programma ‘TV Drama’ van het Nederlands Filmfestival dingt de telefilm Zadelpijn en ander damesleed mee naar een Gouden Kalf. Deze tragikomische verfilming van Liza van Sambeeks gelijknamige bestseller werd geregisseerd door Nicole van Kilsdonk en kent een sterrencast met onder andere Monique van de Ven, Renée Fokker en Jacqueline Blom. Toch valt de film tegen, en dit ligt met name aan het scenario.

 

 

Middelmaat
‘Zadelpijn en ander Damesleed’ is een tragi-komische telefilm gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Liza van Sambeek over de vriendschap van een club ‘meisjes’ tussen de 40 en de 50 jaar die elkaar nog van hun studietijd kennen. De vriendinnen zijn, ondanks de belangrijke levensvragen die zich aan hen opdringen, niet van plan lust, sex, roes en roem op te geven Tijdens hun jaarlijkse fietsvakantie in een van de mooiste streken van Frankrijk worden hun vriendschapsbanden zwaar op de proef gesteld.

 

Liza van Sambeek’s bestseller Zadelpijn is verfilmd door regisseuse Nicole van Kilsdonk. Voor de invulling van de zeven vriendinnen heeft ze een uitstekende cast samengesteld, bestaand uit: Monique van de Ven, Jacqueline Blom, Wivineke van Groningen, Reneé Fokker, Lineke Rijxman, Raymonde de Kuyper en Sylvia Poorta. Naast de prima cast en de fijne vormgeving kent de film haar momenten, maar weet over de gehele lijn niet voldoende te overtuigen. De regisseuse heeft in het toch al weinig bijzondere verhaal geen bevredigende balans kunnen vinden tussen humor en de dramatische elementen. Zadelpijn is een onderhoudende film geworden voor haar (specifieke) doelgroep, maar stijgt nergens boven de middelmaat uit.

 

 

Waardering:
** half

 

 


 Zadelpijn (2006)
 Regie:
Nicole van Kilsdonk
 Scenario: Moniek Kramer
 Producent: Vera Jennes, IdtV Film
 Camera: Jeroen de Bruin
 Muziek: n.v.t.
 Montage: Wouter Jansen
 Met: Monique van de Ven, Jacqueline Blom, Renée Fokker, Sylvia Poorta, Raymonde de Kuyper, Lineke Rijxman, e.v.a.
 Taal: Nederlands, Frans
 Duur van de film: 87 minuten / Kleur
 Distributie: A-Film

 

 

Reacties zijn gesloten.