web analytics

5 vragen aan … Elbe Stevens

Reacties zijn gesloten

Traditiegetrouw legt Neerlands Filmdoek gedurende het Nederlands Film Festival filmmakers vijf standaardvragen voor. Wat is film voor hen? Wat heeft de Nederlandse film nodig? We trappen af met scenarist, regisseur en producent Elbe Stevens (Anatole, Penoza).

5 vragen aan … Elbe Stevens

elbestevens

Paspoort
Naam:
Elbe Stevens.
Geboren: 7 november 1968, te Roermond.
Films: Studeerde af aan de St.Joost Academie, Breda. Als regisseur, scenarist en producent maakte Stevens korte films als Anatole (2011), Flight of Life (2013) en Voorbij (2013). Als scenarist was hij betrokken bij producties als Penoza (2010) en Moordwijven (2007).
Prijzen: Filmnet Scenarioprijs (voor studenten). Genomineerd voor de Gouden Roos Montreux (Café de Wereld) en de Lira Scenarioprijs (Penoza)

1. Film is …
Een geavanceerde versie van het dagelijks leven.

2. Dit is wat de Nederlandse film nodig heeft …
Geld. In het voetbal bewijst de Champions League dat kwaliteit te koop is. Professionals worden in Nederland structureel onderbetaald.

3. Mijn favoriete Nederlandse film is …
Het Beest met Willem Ruis.

4. Tijdens het Nederlands Film Festival ga ik …
Proberen een aantal sympathieke collega’s te ontmoeten.

5. Als filmmaker zou ik graag nog een keer …
Een nieuwe film met Rolf Dekens draaien.

Elbe Stevens over Voorbij en de toekomst
‘Op het filmfestival draait de korte film Voorbij met Gaite Jansen, Susan Visser en Egbert-Jan Weeber. Op het moment produceer ik met Bijker Film/TV en de AVRO Het Zwaard van D’Artagnan.  Een spannende jeugdfilm die zich volledig in Limburg afspeelt. D’Artagnan, ook wel de vierde Musketier genoemd, is in Maastricht vermoord. Het recentelijk gestarte media platform Cinesud is daar een belangrijke partner bij.’