web analytics

5 vragen aan … Rolf Dekens

Reacties zijn gesloten

Traditiegetrouw legt Neerlands Filmdoek gedurende het Nederlands Film Festival filmmakers vijf standaardvragen voor. Wat is film voor hen? Wat heeft de Nederlandse film nodig? Vandaag: Rolf Dekens.

5 vragen aan … Rolf Dekens

rolfdekens

Paspoort
Naam:
Rolf Dekens.
Geboren: 18 september 1978, te Strijen.
Films:
afgestudeerd aan de richting Camera/Licht van de Filmacademie in 2001. Draaide daarna o.a. Vet HardChez Nous, Spion van Oranje, Oorlogsgeheimen en binnenkort Wiplala. 

1. Film is …
Hetgeen waar ik al mijn energie in kwijt kan: ik ga liever 100x naar de bioscoop, dan 99x naar de bioscoop en 1x ergens anders heen.

2. Dit is wat de Nederlandse film nodig heeft …
De voortzetting van het professionaliseren van de crews in Nederland. Ik ervaar nergens anders zo’n goede combinatie van fijne sfeer en hard werk.

3. Mijn favoriete Nederlandse film is …
Komt een vrouw bij de dokter (Reinout Oerlemans, 2009).

4. Tijdens het Nederlands Film Festival ga ik …
Met zeer veel plezier naar de premiere van Chez Nous van regisseur Tim Oliehoek.

5. Als filmmaker zou ik graag …
Engelstalige films draaien, zodat het distributiegebied flink vergroot is.

Rolf Dekens over de films waaraan hij meewerkte
‘Op het Festival draait o.a. de korte film Voorbij, de 2-delige tv serie De val van Aantjes en de speelfilm Chez Nous. Onlangs rondde ik de opnamen af van Oorlogsgeheimen en zijn de voorbereidingen voor de film Wiplala begonnen. Tijdens het Festival vindt de premiere plaats van de speelfilm Chez Nous, die ik samen met Tim Oliehoek heb gemaakt in opdracht van BosBros. De film gaat over een groep vrienden die hun favoriete café op ludieke wijze proberen te redden van de ondergang. Het maken van deze film was een groot feest en ik hoop dan ook dat het publiek van de film zal genieten.’