web analytics

Interview Linde Faas: Studentencompetitie winnaar 2008

Reacties zijn gesloten

Vorig jaar won Linde Faas met haar afstudeerfilm Volgens de Vogels de eerste prijs in de Competitie Studentenfilms voor Nederland en België. De Bredase kunstacademie St. Joost had haar al beloond met de St. Joostpenning, de prijs voor meest bijzondere afgestudeerde van die opleiding.

Gezien worden
Linde Faas: ‘Naar aanleiding van het winnen van de studentencompetitie op het HAFF heb ik een hoop positieve reacties gekregen op mijn werk. Het is ontzettend belangrijk dat je werk gezien wordt en deze prijs zorgde ervoor dat mijn werk in de aandacht kwam te staan. Het heeft me een stuk zekerder gemaakt over mijn film en eraan bijgedragen dat mijn film ook voor veel andere festivals werd geselecteerd.

Momenteel werk ik aan een aantal verschillende projecten, waaronder een animatie-estafette waarvoor ik 30 seconden op muziek ga animeren en een samenwerkingsproject met een filmmaker. Ook wil ik me de komende tijd gaan richten op het maken van grote autonome tekeningen en hele korte animatiefilmpjes waarin de beweging centraal staat.’

Stipendium
Studentenfilms uit Nederland en België kunnen in deze competitie meedingen naar een stipendium van 13,500 euro om zich als filmmaker verder te ontwikkelen, ter beschikking gesteld door het Nederlands Fonds voor de Film.

Linde Faas: ‘Ik heb een deel van het stipendium gebruikt voor een gesprek en werkbespreking met Martin de Thurah (Deense filmmaker en voor mij een grote inspiratiebron) en daaropvolgend een studiereis naar Scandinavië. Het resterende deel wil ik gaan besteden aan een scenario-schrijfcursus.’

Dit jaar
De competitie telde dit jaar 77 aanmeldingen waarvan het HAFF er 49 heeft geselecteerd. De juryleden die de winnaar gaan bepalen zijn: Michelle Nardone, Michiel Snijders en Anna Solanas. De komende dagen korte reviews van de films die meedingen naar de prijs, die verdeeld over drie blokken van ongeveer zeventig minuten op het HAFF te zien zijn.

Reacties zijn gesloten.