web analytics

Interview Pieter van Hees

Reacties zijn gesloten

“Ik werd met de film wakker.”

 

Pieter van Hees bracht vorig jaar zijn eerste lange speelfilm uit, genaamd Linkeroever. Gelijktijdig kondigde hij aan dat dit het eerste deel uit een trilogie zou worden, onder de naam Anatomie van Liefde en Pijn. Het tweede deel, Dirty Mind, draait sinds kort in de bioscoop.

 

 

Ontstaan
Het idee voor deze film kwam erg natuurlijk voor van Hees. “Ik werd er eigenlijk mee wakker. Ik wilde er eerst een psychologische thriller maken over een man met een persoonlijkheidsstoornis, maar tijdens mijn onderzoek kwam ik zo veel leuke en geestige gevallen tegen dat het me een goed idee leek er een komedie van te maken. Op deze manier heeft Dirty Mind twee kanten gekregen.”

 

Dirty Mind was oorspronkelijk het eerste idee van Van Hees, maar omdat hij een tijd moest wachten op groen licht, besloot hij nog een scenario te schrijven. Dit werd Linkeroever. “Ik bedacht me dat de twee verhalen goed samen zouden kunnen gaan in een trilogie. Uiteindelijk heb ik de twee films in vijf maanden gedraaid, maar werd Linkeroever als eerste uitgebracht. De productiemaatschappij wilde er eerst een tv-film van maken en hij moest daarom eerder klaar zijn.”

 

Ontwikkeling
De trilogie over liefde en pijn laat op verschillende manieren relaties tussen mannen en vrouwen zien. Hoewel van Hees Linkeroever niet als eerste schreef, past deze toch het beste aan het begin van de trilogie. “Het koppel in Linkeroever is vrij jong en in Dirty Mind zijn de personages al wat ouder. In mijn laatste deel, The Wasteland, zullen de personages weer wat ouder zijn, en zodoende ook op andere problemen stuiten. Hierdoor ontstaat er een ontwikkeling binnen mijn trilogie.”

 

The Wasteland wordt een politiefilm waarin een man in een midlife-crisis langzaam ten onder gaat. “Het wordt weer een zwaardere film als Linkeroever, maar ik kan er nog niet veel over kwijt, omdat er vaak nog dingen op het laatste moment kunnen veranderen. Zo heb ik ook lang aan het eind van Dirty Mind gesleuteld.” The Wasteland zit momenteel in de scenariofase.

 

Dirty Mind is vanaf heden te zien in de bioscoop.