web analytics

Mortiers '22 mei' naar Toronto

Reacties zijn gesloten

De film ’22 mei’ van Koen Mortier is geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Toronto in Canada. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds dinsdag meegedeeld. Na ‘Ex Drummer’ is dit de tweede langspeelfilm van Mortier. Hij gaat in Toronto in wereldpremière.

Het festival, dat van 9 tot 19 september plaatsvindt, selecteerde ’22 mei’ voor het programma Contemporary World Cinema, waarin ‘de beste films uit elke hoek van de wereld’ getoond worden.

Eerder werd al bekend dat de 3D-animatiefilm ‘Sammy’s Adventures: The Secret Passage’ van Ben Stassen en de Nederlands-Duits-Belgische co-productie ‘Brownian Movement’ van de Nederlandse regisseur Nanouk Leopold in het Visions-programma van het festival worden vertoond. Alle films kwamen met steun van het VAF tot stand.

In ’22 mei’ wordt het leven van Sam, een bewakingsagent in een winkelcentrum, door elkaar geschud wanneer een jongen met een rugzak zichzelf in het winkelcentrum tot ontploffing brengt. De film wordt op 17 november in de Belgische bioscopen verwacht. De première in Toronto is voor 13 september gepland.

Bron: De Standaard

Een gedachte over “Mortiers '22 mei' naar Toronto

  1. En niet onbelangrijk, 22 Mei is een Belgische/Nederlandse/Duitse coproductie van Epidemic en Ryva in België, IJswater Films en Revolver in Nederland en The Postrepublic in Duitsland. De film is bovendien deels in Rotterdam gedraaid.

Reacties zijn gesloten.