web analytics

2CFILM en RTL slaan handen ineen

Reacties zijn gesloten

Filmproducent 2CFILM en RTL Nederland hebben een overeenkomst gesloten voor de financiering, productie en distributie van drie nieuwe Nederlandse speelfilms. De speelfilms worden in de loop van 2013 en 2014 uitgerold. De romantische komedie met de voorlopige titel ‘Negen Straatjes’ is het meest vergevorderde project binnen deze samenwerking. ‘Negen Straatjes’ speelt zich af in de wereld van online dating en gaat eind 2013 in première in de Nederlandse bioscopen.

Producent en medeoprichter van 2CFILM, Edvard van ’t Wout: “RTL geeft ons de slagkracht om bijzondere en innovatieve filmprojecten op te zetten. Binnen de deal maken wij als filmmakers optimaal gebruik van de in de jaren opgebouwde kennis van RTL.”

Bert Habets, CEO RTL Nederland: “Wij investeren met RTL Film Ventures al ruim 10 jaar in Amerikaanse en Nederlandse films. Vooral onze betrokkenheid bij de Nederlandse filmwereld groeit. Er is op dit moment veel discussie over de toekomst van de Nederlandse filmbranche en de oneerlijke concurrentie van ons omringende landen. Wij geloven in het belang van een sterke Nederlandse filmindustrie en daarom blijven we, nu ook samen met 2CFILM, duurzaam investeren in films van eigen bodem die passen bij het RTL publiek.”

2CFILM is in 2012 opgericht door producenten Edvard van ’t Wout, Robin de Levita en Kees Abrahams. Samen met creative director Bobby Boermans produceerden zij de Nederlandse thriller ‘APP’, die sinds 4 april jl. in de Nederlandse bioscopen draait. ‘APP’ maakt gebruik van second screen technologie en is nog te zien in 40 zalen. RTL kocht de televisierechten van ‘APP’.