web analytics

8 nieuwe ONS-films in première tijdens NFF

Reacties zijn gesloten
Acht duo’s van zowel veelbelovende als gevestigde regisseurs en scenarioschrijvers presenteren onder de titel One Night Stand een nieuwe film van vijftig minuten. Deze acht prikkelende, soms aangrijpende en soms komische verhalen gaan op zondag 25 september in première op het Nederlands Film Festival en zijn vanaf 2 december 2011 iedere vrijdagavond op Nederland 2 te zien.

De films van dit jaar zijn:

DAGEN VAN GRAS (regie: Tomas Kaan, scenario: Philip Huff)
Als de geïsoleerde tiener Ben vriendschap sluit met de charismatische Tom, is dit het startschot van een lange zomer vol muziek, drank en drugs. Met onder anderen: Martijn Lakemeier, Niels Gomperts en Tamar van den Dop.

ENTRE NOSOTROS (regie en scenario: Paloma Aguilera Valdebenito)
Een hechte Zuid-Amerikaanse familie/vriendengroep komt bij elkaar op een afscheidsfeestje in een klein flatje in Amsterdam om afscheid te nemen van Diego, die met zijn zoontje terugkeert naar Chili. Met onder anderen: Gabriel Aguilera, Dante Canales en Annemarie Prins.

LANG ZAL ZE LEVEN (regie: Mannin de Wildt, scenario: Nynke de Jong)
Een zwarte comedy over de acceptatie van imperfectie in een perfecte maatschappij. Met onder anderen: Sanne Vogel, Kitty Courbois en Elle van Rijn.

MET DONKER THUIS (regie: Joeri Holsheimer, scenario: Jaap Peter Enderlé)
Johnny, een 21-jarige militair, brengt als kistdrager de gesneuvelde pelotongenoot Diederick van Afghanistan naar huis. Maar hij moet nog één missie volbrengen: een verjaardagscadeau van Diederick aan de tweelingzus Fleur geven. Met onder anderen: Robert de Hoog, Gijs Scholten van Aschat en Anneke Blok.

MIDZOMERNACHT (regie: Hiba Vink, scenario: Arjen Lubach)
Een hechte groep bevriende dertigers viert op een idyllisch Fries eiland het Midzomernachtfeest, maar zodra de zon onder is worden de zaken binnen hun vriendengroep in een ander daglicht gesteld door gelegenheidsvriendin Meike. Met onder anderen Marieke de Kleine, Rick Paul van Mulligen en Georgina Verbaan.

MIJN MARKO (regie: Sara Verweij, scenario: Evianne Lamme)
Esmee, onschuldig hunkerend naar liefde en aandacht, gooit door blinde liefde deze onschuld overboord. Met onder anderen Lisa Smit, Isis Cabolet en Anne Wallis de Vries.

NINA SATANA (regie: Bram Schouw, scenario: Urszula Antoniak)
Een 15-jarig Gothic meisje op een kakschool valt als een blok voor de nieuwe Marokkaanse jongen in haar klas. Een modern sprookje over twee eenlingen uit totaal verschillende werelden die hun masker moeten laten vallen om elkaars liefde te winnen. Met onder anderen: Abbey Hoes, Sabri Saddik en Eva Duijvestein

VAST (regie: Rolf van Eijk, scenario: Sebastiaan Tichler)
Het tienermeisje Isabel wordt opgenomen in een gesloten jeugdinrichting. Wanneer ze na een woedeaanval in de isoleercel belandt, belooft ze zichzelf te veranderen. Maar om verder te komen moet Isabel eerst achterom kijken. Met onder anderen: Tygo Gernandt en Sigrid ten Napel.

Uitzending: elke vrijdagavond vanaf 2 december 2011 op Nederland 2

De One Night Stand films gaan op zondag 25 september in première tijdens het Nederlands Film Festival, van 21 tot en met 30 september 2011 in Utrecht.

One Night Stand is een van de belangrijkste, jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle filmmakers in Nederland. In samenwerking met het Mediafonds, het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO-fonds selecteerden NTR, VARA en VPRO uit 150 ingediende voorstellen acht projecten die werden gerealiseerd. Circe Films, LEV Pictures, Waterland Film en IJswater Films produceerden de One Night Stand films, in coproductie met de drie omroepen.

Eerder verschenen in de serie One Night Stand films van onder anderen Thomas Korthals Altes (Finnemans – Gouden Kalfwinnaar 2010), Martijn Maria Smits (Anvers – Gouden Kalfwinnaar 2009), Jorien van Nes (Den Helder – Gouden Kalfwinnaar 2008), Jaap van Heusden (Ooit), Sanne Vogel (Mama), Mark de Cloe (Zomerdag), Simone van Dusseldorp (Subiet!), Michiel van Erp (Divina Gloria) en David Lammers (Snacken).