web analytics

‘Achtste-Groepers’ wederom in de prijzen

Reacties zijn gesloten

Achtste-Groepers Huilen Niet is tijdens het International Children’s Film Festival in het Indiase Bengaluru door de kinderjury verkozen tot favoriete speelfilm. Ook won de ontroerende familiefilm in Brazilië de Gryphon Award Best Film in de categorie 13+ op het Giffoni Sao Paulo Film Festival. Dat laten producenten Bijker Film & TV en Rinkel Film woensdag weten.

De film viel eerder al in de prijzen op het International Film Festival Nueva Mirada for Children and Youth in Buenos Aires in Argentinië sleepte de film de publieksprijs in de wacht. In Nederland werd de film bekroond met een Gouden Film, de publieksprijs van het Nederlands Film Festival en is ze momenteel in de race voor drie Rembrandt Awards.

‘Achtste Groepers Huilen Niet’ vertelt het verhaal van de levenslustige Akkie (Hanna Obbeek) die wild is van voetbal, ook al vindt klasgenoot Joep dat voetballen geen meidensport is. Akkie laat zich niet op haar kop zitten en met humor gaat ze tegen zijn pesterijen in. Wanneer ze leukemie krijgt, behoudt Akkie haar optimisme en energie. De hele klas van juf Ina leeft met haar mee en zelfs vanuit het ziekenhuis blijft Akkie zich met het schoolvoetbaltoernooi bemoeien. Als ze zo achteruit gaat dat ze onmogelijk aan het toernooi mee kan doen, bedenkt de stoere Joep een heel bijzonder plan.