web analytics

Acteurs centraal tijdens NFF

Reacties zijn gesloten

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het Nederlands Film Festival brengt Nederland 3 van 22 september tot 2 oktober Nederlandse topacteurs rond de dertig jaar. Onder het thema ‘Acteren is ook een vak’ worden portretten en films vertoond van 10 acteurs die het gezicht van de Nederlandse cinema mede bepalen: Daan Schuurmans, Fedja van Huêt, Frank Lammers, Dragan Bakema, Waldemar Torenstra, Barry Atsma, Mimoun Oaissa, Jeroen Spitzenberger, Tygo Gernandt en Johnny de Mol.

Daarnaast zijn de Grote Avond van de Filmquiz (NTR), De Jong speelt met acteurs (VPRO) en het Gouden Kalveren Gala 2010 belangrijke onderdelen van de speciale programmering op Nederland 3. De programmering op Nederland 3 start woensdag 22 september, tegelijkertijd met de openingsavond van het Nederlands Film Festival, met de jaarlijkse Grote Avond van de Filmquiz (NPS per 1 september NTR). Nederlandse acteurs en actrices waaronder Johnny de Mol en Georgina Verbaan worden door Matthijs van Nieuwkerk getest op hun filmkennis.

Tijdens het Festival doet de VPRO op Nederland 3 verslag van premières, bijzondere gasten en opmerkelijke vertoningen in het Nederlands Film Festival Journaal. De presentatie is in handen van Daphne Bunskoek.  Onder de titel Acteren is ook een vak van de VPRO zijn alle acteurs geportretteerd. We volgen de acteurs tijdens hun werk: Daan Schuurmans op de set van De Macht van Meneer Miller, Frank Lammers die kinderen in zijn geboorteplaats Mierlo acteerlessen geeft, Tygo Gernandt die vechtlessen geeft aan amateuracteurs. Van iedere acteur zal aansluitend een film worden uitgezonden. Daarbij een aantal premières voor de Nederlandse televisie, zoals Zomerhitte (TROS) met onder andere Waldemar Torenstra en Vox Populi (VPRO) met onder andere Johnny de Mol. Tijdens de thema avond van de VPRO op zaterdag 25 september, De Jong speelt met acteurs, spreekt Wilfried de Jong met een aantal acteurs over het vak.

Het Festival wordt vrijdag 1 oktober afgesloten met Het Gouden Kalveren Gala 2010. De VPRO doet live verslag van de uitreiking, de presentatie is in handen van Daphne Bunskoek en Thomas van Luijn. Ook Cultura24 staat tijdens het Nederlands Film Festival volledig in het teken van de Gast van het Jaar: Anneke Blok. Het themakanaal vertoont korte films, series en zendt interviews uit met haar in de hoofdrol. De Publieke Omroep is een van de hoofdsponsoren van het Nederlands Film Festival. Jaarlijks is de Publieke Omroep mede-financier van 24 Nederlandse speelfilms, waarmee deze films tevens gegarandeerd zijn van een tv-publiek op Nederland 1, 2 of 3. Klik hier voor een overzicht van de volledige programmering.

Bron: NFF

Reacties zijn gesloten.