web analytics

‘Adem’ genomineerd voor EFA-Award

Reacties zijn gesloten

Adem, het speelfilmdebuut van Hans van Nuffel, is genomineerd in de Discovery categorie van de European Film Awards. Het nieuws valt samen met de voor morgen geplande release in Frankrijk van de film. De Europese Filmprijzen worden dit jaar uitgereikt in Berlijn op 3 december. Voor de Discovery Award werden vijf Europese films genomineerd door een jury.

De nominatie van Adem in de categorie European Discovery / Prix Fipresci volgt op een indrukwekkende reeks onderscheidingen en festivalselecties. De carrière van Adem startte vorig jaar op het Wereldfilmfestival van Montréal waar de film o.a. de Grand Prix des Amériques in de wacht sleepte. Dit palmares werd vervolgens aangevuld met prijzen op festivals zoals deze van Zürich, Rome en Amiens. Verder deed en doet de film een reeks festivals aan zoals deze van Palm Springs, Haifa, Sevilla, Tallinn, Les Arcs en Bordeaux. Critici van het internationale filmvakblad Variety verkozen Hans van Nuffel als één van hun 10 Euro Directors to Watch op het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary dit jaar.

De andere films genomineerd in de Discovery categorie van de European Film Awards zijnAtmen van Karl Markovics (Oostenrijk), Michael van Markus Schleinzer (Oostenrijk), Nothing’s All Bad van Mikkel Munch-Fals (Denemarken) en Tilva Ros van Nikola Lezaic (Servië). Deze films werden genomineerd door een jury. Het is nu aan de 2.500 leden van de European Film Academy om de winnaar aan te duiden. Nominaties in de andere categorieën, waar o.a.Rundskop op de shortlist staat, worden begin november aangekondigd. Alle winnaars worden op 3 december in Berlijn bekendgemaakt.