web analytics

Al meer dan 15.000 bezoekers voor ‘Spijt!’

Reacties zijn gesloten

Gisteren was de eerste dag dat Spijt!, naar de bestseller van Carry Slee, in 120 Nederlandse bioscoopzalen te zien was. Met zo’n 5.000 bezoekers trok Spijt! ruim twee keer zoveel bezoekers dan recordhouder Afblijven! in 2006. Samen met voorpremières en voorstellingen waarbij cast & crew aanwezig waren hebben al zeker 15.000 bezoekers de film van Dave Schram over omgaan met pesten gezien.

Ook dit weekend zullen cast en crew nog aanwezig zijn bij voorstellingen om in contact te komen met fans en vragen van publiek te beantwoorden. Zo zijn ze vanavond in Utopolis Almere, zaterdag in Camera Utrecht en Cinestar Enschede en zondag in Pathé Breda, Euroscoop Tilburg en Schouwburgplein Rotterdam. Details zijn te vinden op de Facebookpagina van de film.

Van het boek van Carry Slee zijn sinds de verschijning in 1996 al zo’n 800.000 exemplaren verkocht. De filmeditie die nu in de winkel ligt is de 33e druk van het populaire verhaal.

Jochem (Stefan Collier) heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne (Charlotte Bakker). Klassenleraar Tino (Dave Mantel) is veel te druk met populair doen voor de scholieren en doet er niets aan. Klasgenoot David (Robin Boissevain) ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Tino een klassenfeest, waar de band van David, Youssef (Brahim Fouradi), Niels (Gregory Samson) en Nienke (Fabiënne Bergmans) kan optreden. David hoopt zo indruk te maken op Vera (Dorus Witte), het leukste meisje uit zijn klas. Als dat helemaal misgaat heeft David geen oog meer voor Jochem, die te pakken wordt genomen door zijn pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem ‘s avonds niet is thuisgekomen …