web analytics

'Alles Stroomt' wint in Brussel

Reacties zijn gesloten

Het langspeelfilmdebuut ‘Alles Stroomt’ van Danyael Sugawara heeft tijdens het Brussels Film Festival 2010 de ‘White Iris Award’ voor beste debuutfilm gewonnen. Aan de prijs is een geldbedrag van vijfduizend euro verbonden. De regisseur nam de prijs zelf in ontvangst.

In ‘Alles Stroomt’ volgen we de relatie tussen zoon Damiaan en zijn moeder. Damiaan is geslaagd voor zijn eindexamen en verlaat zijn ouderlijk huis om op kamers te gaan. Zijn moeder, die hem na de dood van haar man alleen heeft opgevoed, komt een nieuwe liefde tegen, een binnenschipper. Als zij bij hem gaat wonen verandert alles; er is geen ouderlijk huis meer en moeder en zoon leven meer en meer langs elkaar heen en verliezen elkaar uit het oog. De vraag is of de moeder-zoon liefde dit overwint.

‘Alles Stroomt’ ging vorig jaar tijdens het Nederlands Film Festival in première. De film werd daar bekroond met de Film1 publieksprijs.

Op het Brussels Film Festival draaiden elf films in de officiële competitie, waarvan twee Nederlandse. De andere Nederlandse film, C’est déjà l’été van Martijn Maria Smits, kreeg een speciale prijs ‘voor de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting.’