web analytics

Annie M.G. op DVD

Reacties zijn gesloten

19 mei 2010, voorafgaand aan de geboortedag van Annie M.G. Schmidt, brengt Warner Home Video de dramaserie Annie M.G. – haar liedjes, haar liefde, haar leven in een exclusieve box uit op DVD. Naast alle afleveringen van de zevendelige serie bevat de box vele extra’s, zoals een making of van iedere aflevering, het beroemde interview van Ischa Meijer met Annie M.G. Schmidt en de mogelijkheid alle 42 liedjes uit de serie apart te beluisteren.

Annie M.G. Schmidt
Annie M.G. Schmidt, geboren op 20 mei 1911 als dochter van een predikant, was een Nederlands dichter en schrijfster van verzen, liedjes, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama. Schmidt vergaarde vooral bekendheid met boeken als ‘Jip en Janneke’, ‘Pluk van de Petteflet’ en ‘Abeltje’. Op televisie werd ze bekend door series als Pension Hommeles en Beppie. Vele generaties groeiden op met haar poëzie en verhalen. In 1991 stopte ze met schrijven, waarna ze door diverse gezondheidsproblemen besloot het lot in eigen hand te nemen. In de vroege ochtend na haar 84e verjaardag pleegde ze zelfmoord, na een even droevig als vreugdevol afscheid van vrienden, kennissen en familie.

De DVD-box
De dvd-box, een 5-disc verpakking, bevat naast de zeven afleveringen ruim tweeënhalf uur aan extra’s. Er zijn diverse deleted scenes te bekijken en iedere aflevering bevat een aparte making of. Ook het beroemde interview van Ischa Meijer met Annie M.G. Schmidt uit 1992 is terug te kijken. Daarnaast biedt de box de unieke mogelijkheid alle liedjes uit de serie apart te beluisteren.

Cast en makers
De cast bestaat uit ongeveer honderd acteurs, waaronder Annemarie Prins, Marlou Gorter en Sanne Vogel die Annie M.G. Schmidt spelen op verschillende leeftijden. Andere rollen worden vertolkt door Tom Jansen, Gijs Scholten van Aschat, Daan Schuurmans, Betty Schuurman, Theo Nijland, Terence Schreurs, Roeland Fernhout, Marcel Musters, Nelly Frijda, Jeroen Spitzenberger, Jeroen Willems en Wende Snijders.

De dvd-box wordt uitgegeven door Warner Home Video. De serie is geïnspireerd op de succesvolle biografie Anna, van Annejet van der Zijl. Het scenario is geschreven door Tamara Bos (o.a. Minoes, Het Paard van Sinterklaas) en Mieke de Jong (o.a. Oorlogswinter, Lepel). De regie is in handen van Dana Nechushtan (Dunya & Desie, Nachtrit). Annie M.G. wordt geproduceerd door BosBros. Film-TV Productions in coproductie met NPS, Vara en één.

2 gedachten over “Annie M.G. op DVD

  1. Is zeggen dat Schmidt zelfmoord pleegde niet een beetje overdreven? Was het niet gewoon euthanasie?

    Maareh, redelijk mooie serie voor zover ik ‘m heb gezien.

  2. Volgens mij is er sprake van euthanasie als er de persoon die gaat sterven daarvan anderen op de hoogte stelt en er een arts bij betrokken is. Dat was in het geval van Annie Schmidt niet het geval. Ze heeft zonder anderen daarin te kennen een overdosis tabletten ingenomen…

Reacties zijn gesloten.