web analytics

Antonie Kamerling overleden

Reacties zijn gesloten

Acteur Antonie Kamerling is overleden. Dat liet zijn zwager, Albert Verlinde, donderdag weten. Kamerling maakte zelf een einde aan zijn leven. ”In de namiddag van woensdag 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beeïndigen”, aldus Verlinde in een reactie die hij samen met Kamerlings vrouw, actrice Isa Hoes opstelde.

“In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden. Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten.” De acteur laat zijn vrouw, zoon Merlijn en dochter Vlinder achter. Zijn zus Liesbeth Kamerling is tevens actrice. “De familie vraagt respect voor het enorme verdriet en verzoekt de media tot uiterste terughoudendheid.”

Kamerling brak door in de soapserie Goede tijden, slechte tijden als Peter Kelder. Later speelde hij in een aantal speelfilms zoals in De Kleine Blonde Dood (1993) waarvoor hij genomineerd werd voor de Gouden Kalf als beste acteur. In 1997 speelde hij in de film All Stars.

Onder de artiestennaam Hero scoorde hij in 1997 een nummer één-hit met het nummer Toen Ik Je Zag, geschreven door Guus Meeuwis. De acteur speelde verder nog in de televisieseries Windkracht 10 (1996), Onderweg naar Morgen (2005) en Voetbalvrouwen (2008).

In 2011 zou Kamerling verschijnen in de musical Herrinert U Zich Deze Nog?!. Ook zou hij opnieuw te zien zijn als Hero in de opvolger van All Starts: Old Stars.

Bron: ANP / Nu.nl

 

 

4 gedachten over “Antonie Kamerling overleden

  1. Verschrikkelijk nieuws. Zag hem in de zomer nog een paar keer aan tafel zitten bij VI …

    Rust zacht. Vanaf deze plek wensen wij familie, vrienden en andere betrokkenen alle sterkte toe.

  2. altijd overwacht nieuws, sterkte gewenst aan zijn vrouw en kinderen…
    jammer, had gehoopt hem weer op het witte doek te zien met Old Stars

Reacties zijn gesloten.