web analytics

‘Bellicher; Cel’ vanaf februari op tv

Reacties zijn gesloten

Vanaf zondag 10 februari start de VPRO met Bellicher: Cel, het tweede seizoen van de thrillerserie rond communicatieadviseur Michael Bellicher (Daan Schuurmans). Michael Bellicher vecht ditmaal tegen internethackers die zijn identiteit misbruiken. Dat leidt hem vanuit zijn woonplaats Den Haag onder meer naar de besloten kassenwereld van het Westland. De zesdelige serie is gebaseerd op de bekroonde boeken van Charles den Tex met rollen voor Daan Schuurmans, Tim Murck, Anniek Pheifer, Huub Stapel, Anna Drijver, Benja Bruijning en Gijs Naber.

Aflevering 1, 10 februari 20.30 uur NL3
Zakenman Michael Bellicher (Daan Schuurmans) is ’s nachts getuige van een dodelijk auto ongeval. Als hij vervolgens wordt gearresteerd als hoofdverdachte, blijkt dat het begin van een ware nachtmerrie.

Aflevering 2, 17 februari 20.30 uur NL3
Michael komt vrij, maar de ellende is nog niet voorbij. Om erachter te komen wie zijn identiteit heeft gestolen, duikt hij het Zuid Hollandse Westland in, samen met een onverwachte metgezel.

Aflevering 3, 24 februari 20.30 uur NL3
De ontvoering van Danny Zwaal loopt volledig uit de hand. Als iemand Danny te hulp schiet, slaan Michael en Richard gedwongen op de vlucht.

Aflevering 4, 3 maart 20.30 uur NL3
De identiteitenhandel van Ruud Zwaal bleek slechts het topje van de ijsberg. Als Michael op zoek gaat naar Zwaals opdrachtgevers, stuit hij op een groep personen die eveneens slachtoffer is van een mysterieuze organisatie.

Aflevering 5, 10 maart 20.30 uur NL3
Van alle kanten lijkt het net zich rond Michael te sluiten. De AIVD krijgt hem te pakken en een reeks loodzware verhoren begint. Ondertussen bezoeken Guusje en Richard het hol van de leeuw: het mysterieuze bedrijf AMSTABOUW.

Aflevering 6, 17 maart 20.30 uur NL3
Steiner heeft Michael het leven gered, maar een terroristische aanslag dreigt. De vraag is waar en wanneer die plaats gaat vinden. Michael besluit met Steiner de handen ineen te slaan, om de terroristen alsnog een halt toe te roepen.

Bellicher: de macht van meneer Miller werd in november 2010 door de VPRO uitgezonden.  Oktober 2012 werd de filmversie van Bellicher; Cel in de bioscoop uitgebracht. De nieuwe serie volgt de lijn van de film, maar onderscheidt zich met meer gelaagde verhaallijnen en verhaal en een volledig ander einde.

Bellicher: Cel is geproduceerd door Pupkin in samenwerking met de VPRO, CoBO en het Nederlands Filmfonds. 6 x 50 minuten, vanaf zondag 10 februari 20.30 uur Nederland 3.