web analytics

‘Bloedlink’ opent NFF 2014

Reacties zijn gesloten

Het Nederlands Film Festival (NFF) opent de 34e editie met de thriller Bloedlink. Op woensdag 24 september beleeft de publieksfilm van Gouden Kalf-winnaars regisseur Joram Lürsen (Alles is Liefde, Vuurzee) en scenarioschrijver Frank Ketelaar (De Prooi, Overspel) zijn première op de feestelijke openingsavond van het NFF in TivoliVredenburg. Het is de eerste keer dat een film in première gaat in het nieuwe muziekpaleis. Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf) en Tygo Gernandt (Van God Los) vertolken met Sarah Chronis (Alleen maar nette Mensen) de hoofdrollen in de film die vanaf 25 september te zien is in de bioscopen.

In Bloedlink hebben de jonge, knappe Rico (Marwan Kenzari) en de norse Victor (Tygo Gernandt) als ex-gedetineerden een waterdicht plan uitgewerkt voor de ontvoering op de 25-jarige Laura Temming (Sarah Chronis). Met deze kidnapping willen ze de slag van hun leven slaan. Als zij Laura op klaarlichte dag in een bestelbus meesleuren en vasthouden in een flat, starten niet veel later de onderhandelingen over het losgeld met Laura’s rijke vader. Gaandeweg verschuift de onderlinge machtsverhouding tussen Laura en haar kidnappers Rico en Victor in hoog tempo. Wie is nu eigenlijk de dader en wie het slachtoffer?

De film is een productie van Topkapi Films (Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings) in coproductie met BNN. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO en mede mogelijk gemaakt door het Abraham Tuschinski Fonds. A-Film Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland.

Tegelijkertijd met de feestelijke première in TivoliVredenburg presenteert het Nederlands Film Festival Bloedlink in meerdere bioscoopzalen voor publiek.