web analytics

‘Borgman’ naar België en Toronto

Reacties zijn gesloten

De zwarte komedie Borgman is geselecteerd voor het filmfestival van Toronto. Ook opent de film van Alex van Warmerdam op 6 september het Filmfestival van de Belgische plaats Oostende. In Toronto is Borgman opgenomen in het Vanguard-programma, waarin opmerkelijke, eigenzinnige en provocatieve films worden vertoond.

De achtste film van Van Warmerdam beleefde in mei zijn wereldpremière op het Festival van Cannes. Het was de eerste Nederlandse titel in bijna veertig jaar die was opgenomen in de competitie. De film kreeg daar lovende recensies en is sindsdien al voor een groot aantal festivals over de hele wereld geselecteerd.

Op een festival in Servië werd Borgman eerder deze maand uitgeroepen tot beste Europese film van het jaar. En op het toonaangevende festival van Toronto, dat half september plaatsvindt, is Borgman opgenomen in het ¿Vanguard¿-programma, waarin opmerkelijke, eigenzinnige en provocatieve films worden vertoond.

Borgman, die inmiddels al aan tientallen landen is verkocht, vertelt over een mysterieuze vreemdeling die zich aandient in een villawijk. De hoofdrollen worden gespeeld door Hadewych Minis, Jan Bijvoet en Eva van de Wijdeven. De film draait vanaf eind augustus in de Nederlandse bioscopen.

Bron: BuzzE