web analytics

‘Broken Circle’ wint in Kopenhagen

Reacties zijn gesloten

De Vlaamse film The Broken Circle Breakdown heeft in Kopenhagen de publieksprijs gewonnen tijdens het CPH PIX festival. Samen met zijn documentaire tegenhanger CPH:DOX behoort CPH PIX tot een van de meest vooraanstaande filmfestivals in Scandinavië.

In samenwerking met de Deense krant Politiken lauwert CPH PIX jaarlijks één film met de Publieksprijs, die het festivalpubliek kiest uit een poule van 10 kandidaten geselecteerd uit het volledige programma van CPH PIX. De kanshebbers worden geselecteerd omwille van hun potentieel om verdeeld te worden in het Deense bioscoopcircuit. Naast The Broken Circle Breakdown was onder andere ook Joachim Lafosses A perdre la raison, een coproductie met Vlaanderen via Prime Time, genomineerd.

Met de Publieksprijs op zak is The Broken Circle Breakdown zeker van ondersteuning bij de release van de film in de Deense zalen en de uitzending op televisie via de nationale omroep DR. De film is daarmee in goed gezelschap; vorig jaar kaapte het Oscar-genomineerdeMonsieur Lazhar de Publieksprijs weg, in 2010 was de eer voor Ajami, opnieuw een Oscar-kandidaat.

Na een succesvolle start in de Vlaamse zalen, ging The Broken Circle Breakdown begin dit jaar in internationale première tijdens de Berlinale. De doortocht in Berlijn bleef niet onopgemerkt dankzij het binnenhalen van de Panorama Publieksprijs en het Europas Cinema Label. De film ging toen ook vlotjes over de toonbank bij The Match Factory, dat The Broken Circle Breakdown internationaal vertegenwoordigt.

Vanaf 25 april loopt het intense drama ook in de Duitse zalen, verdeeld door Pandora Film. De Broken Circle Breakdown Band, die na de film een eigen succesvol leven ging leiden, is bovendien opnieuw vertrokken op tournee tot einde seizoen 2014.

Veerle Baetens en Johan Heldenbergh nemen de hoofdrollen voor hun rekening in The Broken Circle Breakdown dat geschreven werd door Felix van Groeningen en Carl Joos. Dirk Impens produceerde de film voor Menuet (Code 37TurquazeDe helaasheid der dingen). De film kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Bron: VAF