web analytics

'Brownian Movement' naar Berlijn

Reacties zijn gesloten

Brownian Movement, de nieuwste film van Nanouk Leopold, is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival in Berlijn 2011. De film is te zien in het onderdeel Forum, het meest gedurfde programma van het festival. In dit onderdeel ligt de nadruk op werk dat de grenzen van het medium opzoekt.

Brownian Movement gaat over een stel dat in een crisis raakt nadat de vrouw een aantal van haar mannelijke patiënten heeft meegenomen naar een gehuurd appartement. De hoofdrollen worden gespeeld door de Duitse actrice Sandra Hüller, die in 2006 voor Requiem de Zilveren Beer won in Berlijn, en de Nederlandse acteur Dragan Bakema (o.a. ‘In Therapie’ en Hunting en Zn.).

Het festival in Berlijn vindt plaats van 10 tot en met 20 februari 2011, en wordt dit jaar voor de 61e keer georganiseerd. Brownian Movement werd ook geselecteerd voor het filmfestival van Toronto 2010.

Nanouk Leopold maakte eerder de voor Cannes geselecteerde film Guernsey (2005) en de film Wolfsbergen(2007) die op het filmfestival van Berlijn in dezelfde sectie in première ging.  Beide films kregen tal van nominaties en Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival.

Brownian Movement is geproduceerd door Circe Films in coproductie met Coin Films, Serendipity Film, Bella Cohen Films en VPRO Televisie. Distributeur Cinéart zal de film op 24 maart 2011 in de Nederlandse filmtheaters uitbrengen.

Bron: Cinéart