web analytics

‘Chez Nous’ in première tijdens NFF

Reacties zijn gesloten

De feel good comedy Chez Nous gaat op woensdag 2 oktober feestelijk in première tijdens de 33e editie van het Nederlands Film Festival. De Utrechtse Stadsschouwburg vormt het decor voor de première van de film van regisseur Tim Oliehoek (Vet Hard) en scenarist Frank Houtappels (Gooische Vrouwen). Cabaretiers/acteurs Alex Klaasen en Thomas Acda en acteurs Achmed Akkabi, Jack Wouterse, Peter Faber, John Leddy, Frans van Deursen, Tobias Nierop, Isa Hoes, Tina de Bruin en Frederik Brom vormen de hoofdcast. Gelijktijdig met de première in de Stadsschouwburg kan het publiek de film als eerste zien in Pathé Rembrandt.

Chez Nous is een feel good comedy en de naam van een gezellig ‘café chantant’ in het hartje van Amsterdam. De eigenaar Adje heeft grote financiële problemen en zes stamgasten, zes normale vrienden, bedenken een abnormaal plan om Chez Nous te redden. Ze beramen een kraak en stelen een kostbaar collier uit een zwaarbewaakt museum. Een spannend, spetterend en ontroerend spektakel met een eigenzinnig randje.

Chez Nous wordt geproduceerd door Big BosBros in coproductie met Ciné Cri de Coeur en de NTR. Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie. De film is vanaf 3 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het 33e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht.