web analytics

CineKid bekroont beste Nederlandse kinderfilm

Reacties zijn gesloten

Cinekid, het festival voor kinderfilms, reikt tijdens de komende editie van het filmfestival voor het eerst een prijs uit voor beste Nederlandse kinderfilm. Zowel een jury als het publiek kiezen de beste Nederlandse familiefilm. Dat maakte de organisatie van Cinekid donderdag bekend.

De nieuwe Best Dutch Family Film-award is bedoeld voor Nederlandse speelfilms, die zich richten op kinderen tot en met 14 jaar en die zijn gemaakt in het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking.

Het festival wilde al langer kinderfilms van eigen bodem bekronen, maar er werden tot nu toe te weinig films geproduceerd om een echte nationale competitie te rechtvaardigen. Inmiddels komen jaarlijks zes tot negen Nederlandse kinderfilms uit. ,,Lang liep Scandinavië voorop in dit genre, maar Nederland wordt momenteel internationaal gezien als een zeer belangrijk productieland.”

De 24e editie van het Cinekid Festival heeft plaats van 20 tot en met 29 oktober in Amsterdam.

Bron: De Pers

Een gedachte over “CineKid bekroont beste Nederlandse kinderfilm

  1. Bagger-idee, zo komt er steeds meer nadruk te liggen op ‘de Nederlandse film’ en de rest. Alsof onze filmindustrie iets ondergeschiks is. Of kunnen ze ook nog altijd gewoon de prijs voor beste film winnen?

Reacties zijn gesloten.