web analytics

Corbijn scoort in Amerika

Reacties zijn gesloten

The American, de nieuwe film van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn, is een grote hit in de Verenigde Staten. Diverse Amerikaanse websites melden dat de thriller vrijdag en zaterdag de best bezochte film in de Amerikaanse bioscopen was.

The American is de tweede film van Corbijn. De thriller verhaalt over een huurmoordenaar (George Clooney) die na een mislukte klus van zijn baas moet onderduiken in een Italiaans bergdorpje. Hier krijgt hij nog één laatste opdracht. Belangrijke bijrollen in de film worden gespeeld door de Nederlandse actrice Thekla Reuten en de Vlaamse acteur Johan Leysen.

The American beleeft vrijdag zijn Nederlandse première op het festival Film by the Sea in Vlissingen. De thriller is vanaf 16 september door heel Nederland te zien.

Het is overigens nog niet duidelijk of The American ook na zondag nog de best bezochte film van de VS is. Het verschil met de nummer 2 in de bezoekerslijst, Machete, is maar heel klein. De actiefilm over een outlaw (Danny Trejo) die bloederig wraak neemt op de mannen die hem erin hebben geluisd trok vrijwel even veel bezoekers als de film van Corbijn.

Bron: ANP