web analytics

Daan Schuurmans is Bellicher

Reacties zijn gesloten

In maart 2012 starten de opnames van de nieuwe bioscoopfilm Bellicher; Cel met onder andere Daan Schuurmans in de hoofdrol. Schuurmans: ‘Ik heb heel veel zin opnieuw in de rol van Michael Bellicher dit huiveringwekkende en zenuwslopende avontuur aan te gaan!’

Na de succesvolle televisieserie Bellicher; de macht van meneer Millerwordt nu het tweede boek Cel uit de Bellicher reeks van Charles den Tex verfilmd. De regie van de nieuwe thriller komt in handen van Peter de Baan. In tegenstelling tot de televisieserie, is Bellicher; Cel wel in de bioscopen te zien.

Michael Bellicher (Daan Schuurmans) is ’s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

De met een Gouden Strop bekroonde boeken van Charles den Tex gingen ruim 1,1 miljoen keer over de toonbank. Hoofdpersoon van de spannende reeks is MichaelBellicher, werkzaam bij één van de grootste adviesbureaus ter wereld. Deel één verscheen eerder als televisieserie bij de VPRO met Daan Schuurmans in de rol van Bellicher. De overige cast voor de film wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bellicher; Cel wordt geproduceerd door Pupkin Film (Doodslag, Van God Losde serie en Loft) in samenwerking met de VPRO, het Nederlands Filmfonds en het CoBO fonds. Het scenario is geschreven door Willem Bosch en Michael Leendertse.

Independent Films brengt Bellicher; Cel in september 2012 uit in de bioscoop.