web analytics

‘Daglicht’ krijgt Gouden Film

Reacties zijn gesloten

De film Daglicht van Diederik van Rooijen is bekroond met een Gouden Film. Binnen drie weken na de release heeft de film meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. De teller staat inmiddels op 125.000.

De ambitieuze advocate Iris moet schipperen tussen haar rol als alleenstaande moeder en die van strafpleiter in soms schemerige zaken. Als ze in het huis van haar moeder Ageeth logeert, stuit ze op een duister familiegeheim. Ze blijkt een broer te hebben waarvan het bestaan altijd zorgvuldig is verzwegen. De autistische Ray zit in een tbs-kliniek, veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn buurvrouw en haar dochtertje. Iris trekt zich het lot van haar broer aan, ook omdat ze veel overeenkomsten ziet tussen hem en haar zoontje Aron. Ze probeert haar broer vrij te pleiten, maar in haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze nog veel gruwelijkere geheimen.….

Daglicht is een Eyeworks Film & TV Drama productie, gedistribueerd door Benelux Film Distribution en tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Eyeworks Holding, Inspire Pictures, CoBO Fonds, NCRV, the MEDIA Programme of the European Union en Stichting Abraham Tuschinski Fonds.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de betrokken scenarioschrijver, Philip Delmaar. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Daglicht draait momenteel in 112 zalen in Nederland.