web analytics

‘De Belofte’ centraal op NFF 2012

Reacties zijn gesloten

Het hoofdthema De Belofte loopt als rode draad door het Nederlands Film Festival 2012. De Belofte toont zich in films, in daden, resultaten en mensen. Of het nu om de nieuwe lichting acteertalent gaat, het dromen van Gouden Kalveren of een vitale filmindustrie die de storm van het economische tij weerstaat. De Belofte staat voor de hoop op zakelijk en artistiek succes, voor vooruitgang en vernieuwing. Juist in een tijd van economische crisis en cultuurpessimisme plaatst het NFF de belofte centraal.

Het festival plaatst een aantal veelbelovende talenten uit diverse disciplines aan het prille begin van hun carrière in de spotlight waaronder zes acteurs en actrices: Reinout Scholten van Aschat, Abbey Hoes, Mamoun Elyounoussi, Hannah Hoekstra, Willem Voogd en Sigrid ten Napel. Ontdek hun films en ontmoet hen in o.a. de dagelijkse Talkshow, waar ze openhartig vertellen over hun ambities, toekomstdromen en inspiratiebronnen.

Een greep uit het programma van De Belofte:

Filmprogramma 14 Beloftes
Niet alleen de zes acteurs, maar ook acht andere – binnen uiteenlopende filmdisciplines werkzame – beloftes vormen het uitgangspunt van het uit het Jaaroverzicht samengestelde filmprogramma van De Belofte: Iván Barbosa (regisseur), Catherine van Campen (regisseur), Iván López Núñez (regisseur), Jan Moeskops (cameraman), Kasper Oerlemans (supervisor visual effects), Aniëlle Webster (regisseur), Bart Westerlaken (filmcomponist) en Mirjam de With (regisseur).

De filmtrailer: dat belooft wat!
De filmtrailer verleidt: gaat de portemonnee open of blijft men liever thuis? Deze avond maakt het NFF nu eens de main attraction van de Nederlandse filmtrailer. Van een van de eerste trailers voor CARMEN VAN HET NOORDEN (1919) tot ALLES IS FAMILIE (november 2012). Van ‘Men verzuime niet de vertooning van deze belangrijke documentaire bij te wonen’ tot de gelikte trailers van nu, die qua montageprikkels en smeuïge teksten niet meer onderdoen voor die uit Hollywood. Maar ook hilarische vondsten en eigentijdse fenomenen als faketrailers, mashups en virals – én een bonte parade van miniatuurmeesterwerken, becommentarieerd door makers en kenners. Met o.a. Martin Koolhoven.

The Pitch
NFF en Shorts International organiseren The Pitch, waarbij filmmakers gelegenheid krijgen een korte filmproject te pitchen tijdens het Nederlands Film Festival. De hulp van het publiek wordt ingeschakeld bij de zoektocht naar het meest veelbelovende filmidee. Filmmakers krijgen maximaal vijf minuten de tijd om hen te overtuigen van de genialiteit van hun plannen. Wie van hen weet in ShortsTV: The Pitch zijn idee het beste aan de man en vrouw te brengen? De pitches worden de eerste drie festivaldagen in het Festivalpaviljoen opgenomen en zijn daarna te zien op shortstv.com. De uiteindelijke winnaar krijgt een bedrag van vijfduizend euro om zijn project te realiseren.

Bekijk het hele programma van De Belofte in het NFF Magazine of vanaf 29 augustus op www.filmfestival.nl

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Jouw films, jouw festival. #nff2012