web analytics

De dag van morgen: 25 september

Reacties zijn gesloten

Wat staat er morgen zoal op het programma?

Ook op de tweede volwaardige festivaldag is het programma overvol. Onder meer amateurfilmers, beginnende filmmakers en de gast van het jaar staan centraal.

In het Festivalpaviljoen start om 10.00 uur Schijfpaleis Deluxe waarin acteurs scènes spelen uit toekomstige artistieke speelfilms. Toegang is gratis! Verder start om 18.00 uur traditiegetrouw ‘Eten bij de bios’ en rond de klok van half elf de dagelijkse talkshow. Na de talkshow is het feest nog niet afgelopen, vanaf 23.00 uur vieren filmliefhebbers samen met acteurs, actrices en makers feest in de Winkel van Sinkel in ‘De Leckere Filmfeest-Rockin’ with the stars’.

Een greep uit het programma van de dag:

In het Louis Hartlooper Complex starten om elf en twaalf uur respectievelijk de dag van de amateurfilm en de dag van de makers van morgen. Forumdiscussies, presentaties, filmvertoningen en prijsuitreikingen zorgen voor een middagvullend programma. In Rembrandt 1 en 2 worden weer enkele films met gast van het jaar Jack Wouterse vertoond; in zaal 1 start om 14.00 uur Chez André met aansluitend De Pijnbank, in RE2 wordt 06/05 vertoond.

In de avond is het weer de beurt aan enkele premières, ‘de keuze van …’ en speciale filmvertoningen. Alles Stroomt beleeft om 20.30 uur in de Stadsschouwburg haar première, Bärbel Geijsen presenteert diens keuze van (Guernsey) en in Movies 1 en 2 worden klassieke films vertoond van John Fernhout (MO1, 20.00 uur) en Liefdesbekentenissen (1967) van Wim Verstappen (MO2, 20.00 uur).

Film van de Dag

Alles Stroomt

Alles Stroomt is het langspeelfilmdebuut van regisseur Danyael Sugawara, die eerder de korte films Blondje (2006) en Liefde, dank je wel (2008) maakte. In de film staat een moeder-zoon relatie centraal. De moeder, gespeeld door Anneke Blok, vindt een nieuwe liefde terwijl haar zoon het huis uitgaat. Waar de twee eerst dagelijks met elkaar optrokken, verliezen ze elkaar steeds meer uit het oog. De spaarzame ontmoetingen verlopen steeds moeizamer en pijnlijker. Het sfeervolle en in essentie herkenbare Alles Stroomt krijgt na het festival slechts een bescheiden release, dus wie de film voor de zekerheid alvast op het grote doek wil zien kan in Utrecht terecht.

Reacties zijn gesloten.