web analytics

De dag van morgen: 27 september

Reacties zijn gesloten

Wat staat er morgen zoal op het programma?

Na de première van Happy End vandaag is het morgen de beurt aan het in Toronto gevierde Nothing Personal. Daarnaast onder meer een hommage aan cameraman Anton van Munster (Alleman, Bij de Beesten af).

Ook vandaag start om 14.00 uur in het Festivalpaviljoen een rondleiding Film in Utrecht, die het gelijknamige boek dat op de eerste dag van het festival gepresenteerd werd tot leven wekt. Kaarten kosten drie euro per stuk. In ‘Eten bij de bios’ is om 18.00 uur is Tygo Gernandt te gast. De talkshow zal o.a. Jack Wouters en Joke van Leeuwen, dichter van de dag, verwelkomen. Napraten kan weer in het Nachtrestaurant.

Een greep uit het programma van de dag:

Wie nieuwsgierig is geworden naar de Cannes-cut van Wit Licht kan om 9.30 uur terecht in City. Rembrandt 1 staat de gehele dag in het teken van de nieuwe One Night Stand reeks. Van 12.30 uur tot 21.30 uur worden de negen films in drie blokken van drie vertoond. in Rembrandt 2 presenteert Joke van Leeuwen rond de klok van half acht haar favoriete Nederlandse film De Noorderlingen.

In de staddschouwburg viert Nothing Personal van Urszula Antoniak om half negen haar Nederlandse première. Na de glorieuze internationale entrée op het Film Festival van Toronto zijn de verwachtingen hooggespannen. In Movies 2 wordt Frans Weisz’ drieluik Leedvermaak – Qui Vive – Happy End vanaf 14.00 uur achter elkaar vertoond (met tussendoor adempauzes). Voor doven en slechthorenden presenteert het NFF in City Oorlogswinter (14.00 uur) en Bride Flight (22.00 uur) met audiodescriptie.

Film van de Dag

Nothin Personal

Anne is een jonge vrouw die wil ontsnappen aan haar verdriet door alles wat ze bezit weg te gooien en zichzelf een staat van eenzaamheid op te leggen. Ze besluit een zwerversbestaan te leiden totdat ze Martin, een oudere, intrigerende en eenzame man, tegenkomt.

Dit Engelstalige speelfilmdebuut van Urszula Antoniak, met hoofdrollen voor Lotte Verbeek en Stephan Rea, won in Locarno zes prijzen. Verbeek won een Gouden Luipaard voor beste actrice, Antoniak won er een voor het beste debuut. Daarnaast sleepte Nothing Personal de prijs van de jongerenjury, de prijs van de filmcritici, een prijs van de oecumenische jury en de prijs voor beste ‘auteursfilm’ in de wacht. De film gaat dit najaar in de Nederlandse bioscopen in première.

Reacties zijn gesloten.