web analytics

De dag van morgen: 28 september

Reacties zijn gesloten

Wat staat er morgen zoal op het programma?

Veel bijzondere films morgenavond. De keuze is nagenoeg een marteling.

Vanaf 13.00 uur staan in het Festivalpaviljoen makers centraal. Op inschrijving is het mogelijk MakersvoorMakers-docu en MakersvoorMakers-fictie bij te wonen. Filmmakers kunnen hun ideëen bespreken met gerenommeerde collega’s. Bij Eten bij de bios is Ramón Gieling te gast. In de talkshow zijn onder meer cast- en crewleden van NPS Kort! filmpjes te gast.

Een greep uit het programma van de dag:

Overdag staat in Rembrandt werk van Jack Wouterse centraal. Om 14.00 uur worden in respectievelijk RE1, RE2 en RE3 06/05, Magonia en De Noorderlingen vertoond. ’s Avonds keuze te over. In Louis Hartlooper 1 en 2 zijn Alles Stroomt (19.30 uur) en Oogverblindend (20.00 uur) te zien. In RE1 gaat om half acht Great Kills Road in première. Op hetzelfde tijdstip wordt in RE2 De Vliegende Hollander van Jos Stelling vertoond. Rond de klok van tien worden onder meer Happy End, Suzy Q en Tussenstand vertoond. In de Stadsschouwburg gaat om half negen de NPS Kort! reeks in première.

Film van de Dag

Suzy Q

De eerste lange speelfilm van Martin Koolhoven was niet alleen voor hem een schot in de roos, ook zijn ontdekking Carice van Houten maakte een spetterende entree. In het stijlvolle en ingetogen drama over het dagelijkse leven van een familie eind jaren zestig levert het subtiele en onschuldige spel van de actrice meerdere ontroerende scènes op. Op het Nederlands Film Festival won ze direct een Gouden Kalf voor Beste Actrice in een TV-drama. Vanavond om 22.15 te zien in Rembrandt 3.

Reacties zijn gesloten.