web analytics

De dag van morgen: 29 september

Reacties zijn gesloten

Wat staat er morgen zoal op het programma?

Veel Vlaamse films vandaag op het Festival. Tevens een bijzondere première plus de bekendmaking van de nominaties voor de Gouden Kalveren.

Hét hoogtepunt van de dag vindt plaats in het Festivalpaviljoen. In de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk worden de nominaties voor de Gouden Kalveren bekend gemaakt. Vanaf 22.30 uur toegankelijk voor iedereen, maar wees er vroeg bij, want druk zal het worden!

Een greep uit het programma van de dag:

Om half acht gaat in CITY Winterland van Dick Tuinder in première. Deze kunstzinnige, surrealistische film is de moeite meer dan waard. Tevens start om half acht – in Hoogt 1 – een speciaal programma gewijd aan productiebedrijf Studio Nieuwe Gronden, bekend van onder andere De nieuwe Moeder (1996) en Atlantis (2009). In Rembrandt 3 worden veel Vlaamse films vertoond. Om 14.00 uur start Soeur Sourire, om half vijf gevolgd door Dirty Mind. Om 22.15 uur start SM-Rechter. ‘De keuze van …’ presenteert dit keer Spetters van Paul Verhoeven, te zien vanaf 19.30 uur in RE2. In RE1 gaat om dezelfde tijd Meisjes in première.

Film van de Dag

Spetters

De drie vrienden Eef, Rien en Hans zijn gek op motorcrossen. Hun grote voorbeeld is Gerrit Witkamp die furore maakt op de crossmotor. Als de rijdende patatkraam van Jaap en Fientje in het stadje komt, proberen de jongens alledrie Fientje te versieren. Fientje kiest voor kampioen in spé Rien, ze troggelt hem van zijn vriendin Maya af door hem een contract te bezorgen. Maar als Rien na een ongeluk met zijn motor in een rolstoel belandt, verlegt ze haar interesse naar Eef, die in het geheim bijklust als potenrammer. Nadat hij door een groep homoseksuelen wordt verkracht, ontdekt Eef dat hij  homo is. Hans krijgt Riens cross-motoren, maar heeft geen talent. Maya stort zich op het geloof en hoopt dat Rien door God wordt genezen.

Spetters van Paul Verhoeven is een prachtige film die zich als keihard, rauw, realistisch maar vooral mooi laat typeren. De film is bijzonder vaardig gemaakt, heeft een uitstekend tempo, veel actie en een interessant dramatisch verloop.

Reacties zijn gesloten.