web analytics

'De Engel van Doel' naar Berlijn

Reacties zijn gesloten

De Engel van Doel, de eerste lange documentairefilm van Tom Fassaert (Naarden, 1979), die in 2006 aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie afstudeerde met de film Doel, zal in wereldpremière gaan op het Internationale Film Festival van Berlijn (10 – 20 februari 2011). De film, die geproduceerd is door Digna Sinke (SNG Film), is geselecteerd voor het programmaonderdeel FORUM.
 
In deze nieuwe, thematisch veel omvattende film, volgt Fassaert hoe de bewoners van het Vlaamse dorp Doel de onzekere ontwikkelingen beleven wanneer de Antwerpse haven oprukt. De bejaarde alleenstaande Emilienne Driesen en de zieke dorpspastoor Verstraete proberen het leven in Doel in stand te houden. Totdat ook zij gedwongen zijn om los te laten. Een film over de strijd van de mens tegen het onvermijdelijke: zijn eigen vergankelijkheid. 
  
Net als zijn eerdere film is ook deze film zwart-wit, gedraaid op super 16mm. Voorjaar 2011 wordt De Engel van Doel in de Nederlandse filmtheaters uitgebracht door  Mokum Filmdistributie.