web analytics

‘De Sterkste Man van Nederland’ genomineerd voor Kids Emmy

Reacties zijn gesloten

Vandaag zijn de genomineerden voor de prestigieuze internationale Emmy Awards bekend gemaakt. De door Alain de Levita geproduceerde Telefilm De Sterkste Man van Nederland is genomineerd in de nieuwe categorie kids-Emmy.

De film werd door NL Film, in het kader van het Telefilm project 2011, geproduceerd i.s.m. de KRO en het CoBo-fonds. Het scenario van De Sterkste Man van Nederland werd geschreven door Pieter Bart Korthuis en Maarten Lebens. Mark de Cloe, die in 2007 al eens een Emmy-nominatie kreeg voor zijn dansfilm Valse Wals, regisseerde de film.

http://www.youtube.com/watch?v=M44m15oQzcw

Alain de Levita: ‘Ik ben ontzettend trots op De Sterkste Man van Nederland. Het is de eerste film die ik in mijn eentje heb geproduceerd en het is een van de allerbeste films die we met NL Film hebben gemaakt. Vanaf de nominatie vorig jaar in Berlijn merken we dat de film overal ter wereld in de smaak valt en dat eigenlijk niemand de film kan bekijken zonder tranen in de ogen van ontroering te krijgen. Ik feliciteer ook Mark de Cloe met zijn tweede Emmy-nominatie en met zijn geweldige werk aan deze film.’

De Sterkste Man van Nederland heeft al meerdere Internationale prijzen in ontvangst mogen nemen. De film, kreeg een Golden Elephant voor Best Screenplay tijdens de 17e editie van het International Children’s Film Festival India. Vorig jaar viel de film ook in Berlijn in de prijzen tijdens Prix Europa 2011 en won de film de Charly Award tijdens de Stuttgarter Kinderfilmtage 2011. De film werd vorig jaar ook geselecteerd voor het Internationale Film Festival van Berlijn en werd genomineerd voor de MovieSquad Junior Award, tijdens het NFF 2011. Ook ontving de film een nominatie voor Beste Kinderfilm op CineKid 2011 en werd de film genomineerd voor de prestigieuze Rose D’Or in Luzern en de Amerikaanse Banff Rockie Awards. De telefilm werd voor het eerst op 8 januari 2011 door de KRO op Z@pp uitgezonden en trok die avond 415.000 kijkers.

De Sterkste Man van Nederland vertelt het verhaal van de twaalfjarige Luuk Bos die altijd gedacht heeft dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Zijn moeder Dorien, die hem in haar eentje heeft opgevoed, vertelde hem vroeger de prachtigste verhalen daarover. Tijdens een bezoek aan een lokale Sterkste Man competitie ontmoet hij een deelnemer, René Doornbos.

Luuk vermoedt dat dit zijn vader is. Als hij op een dag oude foto’s van René ziet waarop ook hij, net als Luuk, rood haar bleek te hebben, is dit voor hem een doorslaggevend bewijs. René Doornbos is zijn vader. Als Dorien erachter komt dat Luuk zijn vader gevonden denkt te hebben, biecht ze de waarheid op: Luuk komt uit een buisje.

NL Film is producent van bioscoopfilms als De Storm, Lang & Gelukkig, Alle Tijd en Taped. Daarnaast is het productiebedrijf maker van dramaseries w.o. Penoza, Verborgen Gebreken en In Therapie en van jeugdseries Spangas en Vrijland.

Van de nieuwe drama-serie Moeder, ik wil bij de Revue wordt vanavond de allereerste aflevering uitgezonden, bij Max om 22.10 op Nederland 1.