web analytics

'De sterkste Man van Nederland' naar Berlijn

Reacties zijn gesloten

De telefilm De sterkste Man van Nederland is geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn. Dat meldt producent NL Film vandaag. De film van regisseur Mark de Cloe (Het Leven uit een Dag, Shocking Blue) doet mee in de Generation Kplus Competition.

Alain de Levita van NL Film: “We zijn ontzettend trots op deze film. Daarnaast ben ik heel blij voor Mark de Cloe, voor de erkenning die hij krijgt met de selectie voor het prestigieuze Filmfestival van Berlijn. Gezien de enthousiaste reacties die we krijgen overwegen we ook alsnog de film in de bioscoop uit te brengen. De eerste distributeurs hebben zich al gemeld.”

De sterkste Man van Nederland gaat over de twaalfjarige Luuk, opgevoed door zijn alleenstaande moeder Dorien, die heeft gehoord dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Als hij Sterke Man René ontmoet, die net als hij rood haar heeft, denkt hij dat hij zijn vader gevonden heeft. Maar dan biecht Dorien de waarheid op.

De 61ste editie van het filmfestival van Berlijn vindt plaats van 10 tot 20 februari in Berlijn. De sterkste Man van Nederland is zaterdag 8 januari om 19.00 uur te zien op Nederland 3.

Reacties zijn gesloten.