web analytics

De Storm en Lover of Loser scoren

Reacties zijn gesloten

Niet alleen De Storm trekt volle zalen, ook Lover of Loser verrast door een bijzonder hoog bezoekersaantal in het eerste officieuze weekend.

De Storm
Nadat de film afgelopen vrijdag de Gouden Film (100.000 bezoekers) in ontvangst mocht nemen, werd vandaag bekend dat er inmiddels al meer dan 256.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht voor het meeslepende epos van regisseur Ben Sombogaart. Hiermee laat de film kaskrakers als Alles is Liefde en Oorlogswinter tot nu toe ver achter zicht. Aangezien de film pas anderhalve week te zien is, lijkt een Diamanten-status (1 miljoen bezoekers) een reëele mogelijkheid.

Lover of Loser
De film Lover of Loser van Dave Schram, naar de bestseller van Carry Slee,  is dit weekend massaal bezocht. Maar liefst 55.000 bezoekers stonden in de rij om de film, met Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Ruud Feltkamp in de hoofdrollen, te zien. Daarmee is de film na De Storm en Inglorious Bastards binnengekomen op nr 3 in de Top 20 van best bezochte films. Zeer bijzonder omdat de film vooralsnog alleen in de matinees en de eerste avondvoorstelling te zien is.

Nooit eerder opende een Carry Slee-film, die bijna over de hele linie uitstekende recensies kreeg, zó sterk. Met dit openingsweekend laat de jeugdfilm Lover of Loser in het eerste weekend succesvolle Carry Slee-films als Afblijven, Radeloos, Timboektoe maar ook Oorlogswinter achter zich. De wereldpremière vond plaats op 22 september in de Stadsschouwburg te Utrecht, aan de vooravond van het 29e Nederlands Film Festival. Lover of Loser is te zien in meer dan 100 bioscopen.

Reacties zijn gesloten.