web analytics

De weekcijfers van week #44

Reacties zijn gesloten

Nu het vakantiegevoel weer volledig verdwenen is, daalde de algemene omzet in de bioscopen met 30,9%. Ook de Nederlandse films vielen terug, maar nog altijd staan er vier vaderlandse producties in de top zes.

 

De film die relatief gezien het minst verloor ten opzichte van vorige week betreft het romantische epos Bride Flight. De overige drie producties richten zich voornamelijk op de jeugd, een doelgroep die na de vakantieperiode minder tijd in de bioscoop doorbrengt dan daarvoor. Bride Flight bezet de tweede plaats in de top 20 met een zeer nette omzet van 341.117 euro, goed voor zo’n 40.000 bezoekers. Met 160.000 bezoekers in drie weken tijd doet de film het meer dan redelijk. Nu hopen dat het inderdaad, zoals men verwacht, een film van de lange adem zal zijn.

 

Anubis en het Pad der zeven Zonden zag haar omzet drastisch kelderen met 63,7%, maar door het hoge aantal kopieën waarmee de film draait, is het schermgemiddelde van 2.190 euro nog altijd goed voor een totale omzet van ruim 245 duizend euro. De film overschrijdt hiermee de drie miljoen euro barrière, en nadert met een enorm tempo de 500.000 bezoekers. Erg knap.

 

Ook nog altijd stevig in de top 5, na alweer vier weken, staat Sinterklaas en het Geheim van het grote Boek. De film, inmiddels bekroond met de Gouden Film award, haalde deze week bijna 160.000 euro op, goed voor de vijfde plaats in de toplijst. Het totale bezoekersaantal bedraagt ruim 135.000. Met de Sinterklaas-weken nog in aantocht, lijkt de film nog lang niet uitgeteld. 

 

Radeloos kelderde deze week van plaats 3 naar 6, maar met een schermgemiddelde van 1.350 euro op 98 prints is dat nog altijd goed voor een omzet van 132.340 euro. Meer dan 250.000 mensen zagen de film inmiddels. Radeloos doet het beter dan haar voorganger Timboektoe. 

 

Helemaal onder aan de lijst bungelt Vox Populi van Eddy Terstall. De film viel deze week terug van de zeventiende naar de twintigste plaats en wist slechts 18.486 euro binnen te halen. Goed voor ruim 2.000 bezoekers. Totaal kochten tot nu toe zo’n 7.000 mensen een kaartje voor de film, die meer had verdiend dan deze schamele opkomst.