web analytics

De weekcijfers van week #7

Reacties zijn gesloten

Gisteravond bereikte Spion van Oranje de Gouden Film status; al meer dan 100.000 mensen kochten sinds de release op 5 februari een kaartje. De film staat dan ook stevig op de derde plaats in de bioscoop top 20.

  

Ten opzichte van de eerste week wist de film zelfs – als enige film de afgelopen week – een omzetstijging te realiseren (+3,8%). De film bracht ruim vier ton op, waarmee het totaal aantal verkochte kaartjes op ongeveer 105.000 komt. Met de komende vakanties voor de schooljeugd door het gehele land, zijn de vooruitzichten goed. Ook de bioscoopbranche houdt vertrouwen in de film: in de grote steden en bioscopen draait de film drie á vier keer per dag.

 

Nieuwkomer Kikkerdril, een charmante kinderfilm van Simone van Dusseldorp, kende in haar eerste weekend enige opstartproblemen, maar liet uiteindelijk toch een acceptabele weekopbrengst van 239.291 euro op 103 prints noteren. De film komt hiermee binnen op de zesde plaats in de toplijst. Zo’n 37.000 kaartjes werden inmiddels verkocht. Ook voor deze film zijn de vooruitzichten meer dan goed nu de komende paar weken de (jonge) jeugd vakantie viert.

 

Ook Oorlogswinter draait nog steeds in de bioscopen, zij het met nog ‘slechts’ 77 prints en een enkele vertoning per week. Desondanks wist de film, die alweer drie maanden draait, het knappe bedrag van bijna 115.000 euro op te brengen. De totale omzet bedraagt nu 5,7 miljoen euro; ruim 760.000 mensen zagen de film inmiddels.

 

Vandaag gaat Stella’s Oorlog, een niet meer dan aardig psychologisch drama van Diederik van Rooijen, in première. Met slechts een release in 15 (kleine) zalen zal de film, oorspronkelijk bedoeld als telefilm en over een paar maanden dan ook al op televisie te zien, waarschijnlijk weinig potten kunnen breken.

 

Bovenstaande films zullen het de komende maand even moeten doen voor de Nederlandse filmindustrie. Pas 19 maart verschijnt de volgende productie van eigen bodem in de zalen: Bollywood Hero (tevens van Diederik van Rooijen) beleeft dan haar landelijke première.

 

De top 10 van week #7:
1. Bolt
2. The curious Case of Benjamin Button
3. Spion van Oranje
4. Slumdog Millionaire
5. Valkyrie
6. Kikkerdril
7. Yes Man
8. New in Town
9. Friday the 13th
10. Despereaux; de dappere Muis
(12. Oorlogswinter)