web analytics

De weekcijfers van week #8

Reacties zijn gesloten

In deze laatste vakantieweek deed Kikkerdril nog snel goede zaken: met een omzetstijging van ruim dertig procent bracht de film bijna drie ton op, waardoor het aantal verkochte kaartjes de 100.000 rap nadert.

  

De film staat nu op de vijfde plaats in de bioscoop top 10 en zal naar verwachting komend weekend de 100.000ste bezoeker mogen verwelkomen. Voor een dergelijk kleine en bescheiden productie een zeer knap resultaat. Te meer omdat de concurrentie momenteel moordend is met films als Bolt, Desperaux; de dappere Muis en Hondenhotel.

 

Ook Spion van Oranje blijft het goed doen. Tussen al het Oscar-geweld in houdt de film zich knap staande. Met een weekomzet van 336.766 euro staat de film op de vijfde plaats en staat de teller op bijna 150.000 verkochte kaartjes. Ook de komende week zal de film in de grote steden nog een aantal maal per dag vertoond worden; het einde is dus nog (lang) niet in zicht.

 

Oorlogswinter profiteerde eveneens van de vakantievierende jeugd. De film zag haar omzet met bijna twintig procent stijgen naar 134.703 euro en staat hiermee op de elfde plaats. De totale omzet bedraagt nu 5.831.396 euro. Zo’n 775.000 mensen bezochten inmiddels de bioscoop om deze aangrijpende prent te aanschouwen.

 

Stella’s Oorlog, die afgelopen donderdag in première ging, wist geen potten te breken; met een omzet van nog geen 10.000 euro op vijftien prints zal de film – oorspronkelijk ook bedoeld als televisiefilm (één van de telefilms voor 2009) – snel weer uit de zalen verdwijnen.

 

De top 10 van week #8:
1. Bolt
2. Slumdog Millionaire 
3. The curious Case of Benjamin Button
4. Spion van Oranje
5. Kikkerdril
6. Hondenhotel (Hotel for Dogs)
7. Valkyrie
8. Yes Man
9. Desperaux; de dappere Muis
10. New in Town
(11. Oorlogswinter)