web analytics

De Zeven van Daran wint filmprijs stad Utrecht

Reacties zijn gesloten

 

Twee weken geleden maakte het festival de genomineerden bekend voor de Filmprijs van de stad Utrecht, de prijs voor de beste debuutfilm van het festival. De winnaar is zojuist, op de openingsavond van het festival, bekend gemaakt: De Zeven van Daran – de Strijd om Pareo Rots (Lourens Blok) werd verkozen boven Het Wapen van Geldrop (Thijs Römer) en Eeuwige Moes (Catherine van Campen).

 

 De jury, bestaande uit Robert Jan Westdijk, Hanneke Niens, en Annelotte Verhaagen, schuwde geen enkele lofterm en prees de film om haar volledige en veelzijdige karakter: “De maker weet zijn kijkers te boeien en te ontroeren, zonder clichés te schuwen. De acteurs overtuigen, net als hun dialogen. Zij zijn treffend gecast en uitstekend geregisseerd. De totale vormgeving, de stunts en de special effects zijn spectaculair en functioneel. De Zeven van Daran – de Strijd om Pareo Rots is een spannende, intelligent gemaakte en uiterst professionele avonturenfilm’

 

Lourens Blok ontvangt een beeldje van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Tooren en een geldbedrag van vijfduizend euro.

 

De Zeven van Daran vertelt het verhaal van de elfjarige Jimmy. Hij belandt met zijn moeder, een drukbezette zakenvrouw, in Afrika in verband met een te ontwikkelen golfresort. Inheemse stammen ruziën over het gebied. Als Jimmy van de sprekende giraffe Seraf hoort dat hij de stammenstrijd kan voorkomen, gaat hij met het arme meisje Charita op een avontuurlijke reis door de Afrikaanse wildernis.