web analytics

‘De zwijgende Bokser’ 14 juli op tv

Reacties zijn gesloten

Op zijn vijftiende wordt natuurtalent Juliano Westhiner al getipt als dé Nederlandse boksbelofte. Eindelijk heeft Nederland weer een groot talent in de ring. Hij wil alles op alles zetten voor een gouden medaille op de Olympische Zomerspelen van Londen. Topsport bedrijven in je tienerjaren is al niet gemakkelijk, maar bij Juliano is er meer aan de hand. In De zwijgende bokser, zaterdag 14 juli om 20.00 uur bij de NTR op Nederland 3, trekt regisseur Dré Didderiëns vier jaar op met deze Romajongen en volgt zijn persoonlijke en sportieve ups en downs op een precair moment in zijn topsportcarrière.

Juliano woont met zijn familie op een woonwagenkamp en is de oogappel van zijn trainer Eric van den Heuvel, die zichzelf net nietkwalificeerde voor twee Olympische Spelen. Hij moet sportief en privé zijn eigen keuzes leren maken onder grote sociale druk, in een omgeving vol verleidingen. Op zijn weg vindt hij blessures, liefde en nieuwe verantwoordelijkheden. De spanningen tussen trainerEric en bokser Juliano lopen geregeld hoog op.

Sinds het zilver van Ohran Delibas en het brons van Arnold Vanderlyde in Barcelona in 1992 heeft geen enkele Nederlandse bokser succes gehad op de Olympische Spelen. Juliano Westhiner is pas  19 jaar, won veel jeugdtitels en werd ook dit jaar weer Nederlands Kampioen in zijn klasse.

De zwijgende bokser is een productie van Zuidenwind Filmprodukties in samenwerking met NTR.

 Te zien: 14 juli, 20.00 uur op Nederland 3.

2 gedachten over “‘De zwijgende Bokser’ 14 juli op tv

  1. Schandalig hoe de Boksbond met deze jongen om is gegaan. Een goede documentaire die je doet realiseren dat het soms niet is wat het lijkt.

  2. Schandalig hoe de Boksbond met deze jongen is omgegaan. Een goede documentaire die je doet realiseren dat het soms niet is wat het lijkt.

Reacties zijn gesloten.