web analytics

Dick Maas krijgt oeuvre Award

Reacties zijn gesloten

Dick Maas krijgt op de openingsavond van het Amsterdam Fantastic Film Festival Imagine de Career Achievement Award uitgereikt, de jaarlijkse oeuvreprijs van het festival.

Maas had al de nodige morbide korte films op zijn naam staan toen hij in 1983 zijn bioscoopdebuut maakte met De Lift. De regisseur won met de griezelthriller een Gouden Kalf én de Grote Prijs van het fantastisch filmfestival van Avoriaz. Na die vliegende start bouwde Maas aan een oeuvre waarin humor, spanning en horror elkaar voortdurend afwisselden en aanvulden.

Commerciële aspiraties gingen daarbij nooit ten koste van een zeer herkenbare eigen signatuur. Een film van Dick Maas stond én staat niet alleen garant voor vaart, spektakel en komische situaties, het is ook een echte Hollandse film. Niet de introverte variant, maar de brutale en extraverte. Aangelengd met een flinke scheut ironie. In december gaat zijn nieuwe film Sint, over een moordende Sinterklaas, in première.

Dick Maas is, na Paul Verhoeven in 2002, de tweede Nederlander die de oeuvreprijs van het festival, dat zich richt op de fantastische film, ontvangt. Eerdere winnaars waren onder andere Roger Corman (X, The Masque of the Red Death), Terry Gilliam (Twelve Monkeys, Monthy Python and the Holy Grail) en Tim Burton (Big Fish, Corpse Bride).

De regisseur zal de prijs op de openingsavond van het festival persoonlijk in ontvangst nemen. Het Imagine filmfestival vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 24 april in filmtheater Kriteron.

Bron: MVSP

Reacties zijn gesloten.