web analytics

'Dik Trom' en 'De Eetclub' openen goed

Reacties zijn gesloten

Dik Trom, de aanstekelijke familiefilm van Arne Toonen is in het eerste weekend sterk van start gegaan. De film komt, met nauwelijks voorstellingen op donderdag en vrijdag, binnen op nummer 6 in de top 20 van best bezochte films. Zondag was de film na Harry Potter zelfs de best bezochte film. Binnen vijf dagen heeft Dik Trom al bijna 30.000 bezoekers getrokken.

Ook De Eetclub beleefde een goed eerste weekend. Ondanks de grotendeels negatieve kritieken wist de film de derde plaats te veroveren in de lijst van best bezochte films. Inclusief voorpremières bracht De Eetclub inmiddels bijna 550.000 euro op, naar verwachting verwelkomt de film nog deze week haar 100.000ste bezoeker. Sint, van regisseur Dick Maas, staat nog altijd op nummer 2 in de top 20, achter Harry Potter, en beleefde ook een uitstekend weekend. Voor de film werden inmiddels zo’n 280.000 kaartjes verkocht.

De kinderfilm Sinterklaas en het Pakjes Mysterie wist in het weekend voor Sinterklaasavond een plaatsje te stijgen in de lijst; de film staat nu op de vijfde plaats en werd bijna 200.000 keer bezocht.

Reacties zijn gesloten.