web analytics

Documentaire over Afman in de maak

Reacties zijn gesloten

Dochter Rozemyn van de onlangs overleden topbankier, filmfinancier en voormalig voorzitter van het Nederlands Film Festival Frans Afman werkt aan een documentaire over het leven en werk van haar vader, meldt het ANP. Rozemyn is al enige tijd bezig aan het project, dat voorlopig de titel ‘Adventures of a Hollywood Banker’ heet.

Het is de bedoeling dat de film een goed beeld schetst van de gloriejaren van de Nederlander in Hollywood. Afman was jarenlang hoofd van de entertainmentdivisie van de Credit Lyonnais Bank Nederland. Tot zijn klanten behoorde een aantal grote onafhankelijke buitenlandse filmproductiebedrijven. Daardoor speelde de Nederlander in de jaren zeventig en tachtig een rol in de financiering van grote, bekroonde Amerikaanse speelfilms als A Room with a View, Dances with Wolves, The Name of the Rose, Platoon, Terminator en Total Recall.

Tussen 1996 en 2007 was Afman bestuursvoorzitter van het Nederlands Filmfestival. Bij zijn vertrek werd hij geridderd in de orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse filmwereld. Het is ook de bedoeling dat de documentaire eind september in première gaat op het festival.

Bron: ANP