web analytics

Doe auditie voor De Lift 4 en 5

Reacties zijn gesloten

Exact 25 jaar na dato, worden er maar liefs vier vervolgfilms gemaakt op de nederhorror klassieker De Lift. De film die in 1983 de carrière van Dick Maas lanceerde, wist niet alleen een groot publiek in binnen- en buitenland te bereiken, maar – nog belangrijker – maakte duidelijk dat er publiek was voor genrefilms van eigen bodem. Om deze grensverleggende film te eren, en te protesteren tegen het klimaat waarin het Film Fonds (volgens de makers althans) de publieksfilm niet voldoende steunt, besloten vier jonge filmmakers elk een korte film over het beruchte verticale vervoersmiddel te maken.

 

De eerste twee delen gaan tijdens het komende Nederlands Filmfestival in première, maar de twee laatste kort films worden binnenkort nog gedraaid (ondanks het ontbreken van de resterende 43.310 euro, uit de 60 duizend die men nodig achtte). Voor de twee laatste prenten mag men nog twee rollen weggeven en wordt nu de publiciteit opgezocht om online auditie te doen. Dick Maas ondersteunde het initiatief en deed een oproep.

 

 

“Maak daarom nu een filmpje met jouw meest heftige en originele moordscene, voeg hem hier toe en wie weet kiest Dick Maas jou uit voor een rol in het vervolg op De Lift! Voor de opvolgers van De Lift zijn nog twee rollen beschikbaar. Van 03 september tot 03 oktober 2008 kun je hier online auditie doen. Neem een filmpje op waarin je laat zien dat jij een perfecte sterfscene onder de knie hebt. Iedereen mag meedoen! Zorg er wel voor dat het filmpje niet langer dan een minuut is (en dat je jezelf niet bezeerd).

 

Uit alle audities die tot en met 03 oktober 2008 zijn toegevoegd kiezen Dick Maas en Huub Stapel persoonlijk de twee beste uit.”

 

Meer informatie en binnenkort de inzendingen zijn te vinden op: http://delift2008.hyves.nl/

 

 

 

Amerikaanse Trailer – De Lift (1983)