web analytics

Don Diablo maakt titelsong ‘Cel’

Reacties zijn gesloten

Don Diablo verzorgt met ‘Cell’ de titelsong voor de spannende film Bellicher: Cel die 4 oktober in de bioscoop verschijnt. De wereldberoemde DJ schreef het nummer speciaal voor de film. Naast de titelsong is hij ook verantwoordelijk voor de muziek onder een aantal scènes in de film en produceerde hij een customized ringtone voor de telefoon van de hoofdpersoon in de film, Michael Bellicher.

Don Diablo over de samenwerking: “Ik was al fan van de TV serie Bellicher; de Macht van Meneer Miller dus toen ik gevraagd werd voor de titelsong van de film hoefde ik niet lang na te denken. Na het zien van de eerste beelden van de film wilde ik vooral een nummer maken met een aantal sterke tegenstellingen in zich. Een combinatie van filmische dramatiek en een rauwe electronische sound om de actiescènes te ondersteunen. Het is wat dat betreft zeker geen luchtige radioplaat geworden, maar echt een soundtrack die de sfeer van de film versterkt.”

De muziek die Don Diablo naast de titelsong voor de film levert is onder andere te horen bij een belangrijke scène waarin hoofdpersoon Michael Bellicher (Daan Schuurmans) opgesloten zit in een cel en wordt gemarteld met muziek.

Don Diablo: “Het maken van de ringtone van de hoofdrolspeler was ook een nieuwe ervaring, aangezien het super simpel, maar toch herkenbaar moest zijn, makkelijker gezegd dan gedaan weet ik nu achteraf. Het makkelijkst was waarschijnlijk het maken van de muziek voor de martel scène, omdat ik me daar helemaal op uit kon leven en al mijn frustraties van de afgelopen tien jaar in negentig seconden heb kunnen stoppen.”

Er zal een spectaculaire videoclip voor de titelsong worden gemaakt, waarin futuristische performance beelden van de producer gemixed worden met beelden uit de film. Ook is Don Diablo’s huidige single “The Golden Years” te horen tijdens het begin van de film.

Don Diablo’s muziek werd eerder gebruikt in Amerikaanse series als CSI, een wereldwijde Blackberry campagne en verschillende populaire games zoals Need for Speed. Als DJ reist Don Diablo de hele wereld af en onlangs tekende hij een wereldwijde platendeal bij het fameuze “Columbia Records” in Londen. Momenteel is hij druk bezig met een nieuwe liveshow en zijn internationale debuutalbum dat begin volgend jaar uit moet komen.

In Bellicher: Cel is Michael ’s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

 Bellicher: Cel wordt geproduceerd door Pupkin Film (Doodslag, Van God Los de serie en Loft) in samenwerking met de VPRO, het Nederlands Filmfonds en het CoBO fonds.

 De film gaat op 28 september in première tijdens het Nederlands Film Festival. Independent Films brengt Bellicher: Cel op 4 oktober uit in de bioscoop.