web analytics

Duitse film van Lisa Smit in première

Reacties zijn gesloten

Vanaf donderdag 14 februari draait de Duitse speelfilm Quellen des Lebens, met een hoofdrol van Lisa Smit, overal in Duitsland in de bioscoop. De film van regisseur Oskar Roehler (Die Unberuhrbare) beleefde vorige week een feestelijke premiere in Berlijn. Roehler baseerde zijn film op zijn eigen autobiografische roman Herkunft. De film wordt in Duitsland al vergeleken met het werk van Fassbinder en de serie Heimat van Edward Reitz.

Quellen des Lebens is een epische, drie generaties omspannende familiegeschiedenis over het leven in de West-Duitse Bondsrepubliek na de Tweede Wereldoorlog. Smit speelt de 17-jarige Laura Werner, de vriendin van Robert Freytag (Leonard Scheicher), de kleinzoon van de familie waar het verhaal om draait. Zij deelt het doek onder meer met grote Duitse sterren als Moritz Bleibtreu (Lola Rennt), Jurgen Vogel en Meret Becker.

Lisa Smit speelde eerder in TBS, waarvan eerder deze week een Britse remake werd aangekondigd, en in de populaire tv-serie Dokter Deen. Ook speelde Smit in de verfilming van de populaire Griezelbus-boeken en de succesvolle jongerenserie Willemspark. Smit is volgend jaar ook te zien in het historische epos Kenau, over de beroemde Haarlemse verzetsheldin (gespeeld door Monic Hendrickx). Quellen des Lebens is haar eerste internationale speelfilm.

Eerdere films die van Oskar Roehler in Nederland te zien waren, zijn o.a. de Houellebecq-verfilming Elementaire Deeltjes en zijn doorbraakflilm Die Unberuhrbare, waarmee hij in 2000 de prijs voor de Beste Duitse film van het jaar won. Wanneer Quellen des Lebens in Nederland uitkomt is nog niet bekend.